Obavijesti

News

Komentari 0

Vatrena stihija ozlijedila 5 vatrogasaca i bračni par

Vatrena stihija ozlijedila 5 vatrogasaca i bračni par
5

Požar progutao 100 ha borove šume kraj Šibenika, oštećene su kuće i dva autokampa, a potpuno izgorjela tri automobila i cisterna

VIDEO

Stanovnike Šibenika i južnih obalnih naselja probudili su dim i vatra. U 3.39 sati izjutra planula je borova šuma na brdu Jelinak, a vatra je uskoro došla do naselja Bilo i Šparadići. Zbog snažnog vjetra stihija je munjevito prošla kroz dva autokampa, gdje je izgorjelo nekoliko šatora i automobila, a turisti i građani su evakuirani prema Primoštenu i Šibeniku. Ceste su bile blokirane autima u paničnom bijegu, pa su ljude spašavali brodovima. - Spavali smo. Čuli smo galamu, nad nas se nadvio smrad, oblak dima i pepela. Trčali smo i budili goste u šatorima i kamp kućicama. Čuo se huk vatre, trčanje i vika, škripa kočnica i sirene. Padale su iskre, gorjeli šatori. Osim kampa, stradala nam je i kuća u Bilom. Ali što ćemo. Glavno da smo spasili glave, a za sve drugo je lako – rekao je vlasnik kampa Jakov Perkov. U gašenju je sudjelovao 261 gasitelj, 63 vatrogasna vozila, četiri kanadera, dva helikoptera i airtraktor. U pomoć su došle i vatrogasne snage iz susjednih županija i Hrvatska vojska, a gasili su i turisti. Požar je lokaliziran u 12.30, do kada je izgorjelo 100 hektara, uglavnom guste borove šume. Štete se još zbrajaju. Vatrena stihija zahvatila je i vatrogasnu cisternu. - Izgubili smo vozilo, ali su srećom vatrogasci spašeni. Ukupno su četvorica ozlijeđena udisanjem dima, a jednom je lakše nastradalo oko – rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Dražen Slavica. Opekline je zadobio i bračni par iz Šparadića koji je branio svoju kuću. Požar je ugrozio oko 700 kuća u Bilom i Šparadićima. Do dolaska stihije građani su ih polijevali vodom. Lakše je stradala samo nekolicina objekata. Zapaljene su tek okućnice, zavjese, rolete... a od topline su ispucala stakla. – Katastrofalan prizor. Bio sam uvjeren da će vatra sve progutati. Vatrogasci su uskakali u središte buktinje, a policajci su odlično organizirali spašavanje – rekao je saborski zastupnik Perica Bukić, koji je s obitelji bio u svoj kući u Bilom.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.