Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vatrogasac: Mi ručak dobijemo jedino kad nam dolaze ministri

Podsjetimo, Zoran Smolić je nedavno rekao: "Ako kažem da su jučer imali pečenu prasetinu i piletinu s grila, valjda ni kući nije bolji ručak. Trudimo se da bude raznovrsno i kvalitetno"

Foto: Screenshot/Facebook
104 komentara

Dobrovoljni je vatrogasac oštro reagirao na izjavu predsjednika Vatrogasne zajednice Šibensko - kninske županije koji je komentirao da vatrogasci na požarištima jedu pečenu prasetinu i piletinu.

Ševerdijinu reakciju prenosimo u cijelosti.

"Poštovani predsjedniče Vatrogasne zajednice Šibensko – kninske županije, gospodine Zorane Smoliću, ovim Vam putem želim reći da je Vaša izjava tužna i sramotna.

Objasnite mi molim Vas tko to radi doručak, ručak, užinu i večeru za nas vatrogasce koji smo danonoćno na terenu? Gdje je jučer bio ručak kad je gorilo u zaleđu Vodica (predio Leć) i kad smo moji kolege i ja proveli gotovo 9 sati na terenu? Koliko se spremilo obroka za 120 intervencija koje je upisala moja interventna grupa (nisu svih 120 bili preko 6 sati, ali ih je bilo sigurno 50 takvih). Doručak, ručak, užina i večera su se djelili SAMO u ovim egzodusima, odnosno u ovim požarima na koje su dolazili ministri, vojska, novinari. To je svega 2-3 % ukupnih intervencija. Može Vas sram biti govoriti kako je bolja hrana na požaru nego u našim kućama jer mi Gavrilovićev mesni narezak izlazi na nos. A za dobiti i takav obrok moramo provesti i do 8 – 10 sati, te prijeći više kilometara sa 25 kilograma na leđima.

Tako čađavi i umorni, nerjetko i gladni, po dolasku kući moramo čitati ove Vaše izjave, koje ste Vi ničim izazvani dali u novine.
Gospodine Smoliću, ne poznajem Vas, ali Vas zbog položaja u društvu cijenim i poštujem. Očekujem od Vas da i Vi cijenite nas, male ljude, koji za 3600 kuna (koji nam ovaj mjesec kasne već 13. dan) riskiraju svoje živote. Posljednje što nam treba su takve izjave.

P.S. Vidio sam Vas nekoliko puta i to samo na godišnjoj skupštini DVD – a koja se održava u siječnju. Bilo bi lijepo kad bi nas posjetili i u ovim napornim danima. Možete i praznih ruku. Na kavu.
Lijepi pozdrav.

Šime Ševerdija, dobrovoljni vatrogasac DVD-a Zaton, redovni student", napisao je Ševerdija na Facebooku.

Podsjetimo, nakon što je na društvenim mrežama objavljena fotografija hrane kojoj je rok trajanja istekao prije tri godine, a navodno je podijeljena vatrogascima koji se već 209 dana bore s vatrom u Dalmaciji, reagirao je predsjednik Vatrogasne zajednice šibensko-kninske Zoran Smolić kazavši kako je siguran da u našoj županiji gasitelji dobivaju kvalitetnu i raznovrsnu hranu.

- Našim vatrogascima i ljudima koji nam pomažu pa čak i za vojsku radimo prehranu od doručka, užine, ručka i večere i nitko nije imao niti jednu primjedbu. Ako kažem da su jučer imali pečenu prasetinu i piletinu s grila, valjda ni kući nije bolji ručak. Trudimo se da bude raznovrsno i kvalitetno jer ti ljudi to zaslužuju. Troškovi jesu veliki, ali nema dileme da će svaki vatrogasac koji je dulje od šest sati na terenu dobiti obrok, a ti obroci su raznovrsni i visokokvalitetni. Moguće je da je netko pakete sa starom hranom dao vatrogascima, ali to nismo bili mi – pojasnio je predsjednik Vatrogasne zajednice županije za ŠibenikIN.

 

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message