Obavijesti

News

Komentari 2

Vatrogasci iz opožarene zgrade kod Osijeka izvukli 1500 l natrijeve lužine i 1000 l HCL

Vatrogasci iz opožarene zgrade kod Osijeka izvukli 1500 l natrijeve lužine i 1000 l HCL
2

Zapalila se velika količina plastike na otvorenom prostoru kod objekata te se požar proširio na krovište i unutar jednoga objekta pogona, ističu iz HVZ-a

VIDEO

Požar koji je planuo noćas na deponiju uskladištene plastike osječke tvrtke "Drava International"  proširio se i na zgradu, a vatrogasci su iz objekta izvukli 1500 litara natrijeve lužine i 1000 litara hidroklorida(HCL), izvijestili su u srijedu iz Hrvatske vatrogasne zajednice.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Dragan Vulin snimke požara 01:06

Dodaju da je u tijeku gašenje požara na prostoru tvrtke „Drava Internacional“ za preradu i skladištenje plastike, koja je smještena na izlazu iz Osijeka prema Brijestu 

Javna vatrogasna postrojba Grada Osijeka je dojavu o požaru na prostoru deponija za skladištenje plastike „Drave  Internacional“ dobila 41 minutu iza ponoći. 

Zapalila se velika količina plastike na otvorenom prostoru kod objekata te se požar proširio na krovište i unutar jednoga objekta pogona, ističu iz HVZ-a.  

Katastrofa u Osijeku: Gašenje plastike otežava vjetar, strane radnike smještaju u dvorane
Katastrofa u Osijeku: Gašenje plastike otežava vjetar, strane radnike smještaju u dvorane

U 4,52 sati požar je zahvatio zgradu i počeo se širiti unutar nje, te je izvučeno 1500 litara natrijeve lužine i 1000 litara hidroklorida (HCL) iz objekta.

Na intervenciji su angažirana ukupno 74 vatrogasca i 33 vatrogasna vozila iz VZ Osječko-baranjske županije (JVP Grada Osijeka, JPVP Beli Manastir te 17 DVD-a; Osijek Tenja, Sarvaš, Čepin, Osijek Donji Grad, Osijek Gornji Grad, Retfala Osijek, Ivanovac, Ernestinovo, Dalj, Antunovac, Valpovo, Petrijevci, Drenje, Jagodnjak, Belišće, Satnica Đakovačka i Hrastin). 

Požar se od 4,16 sati gasi i s robotom za gašenje.

'Molimo građane da zatvore prozore i ne izlaze van'

Izgaranjem plastike nastala je velika količina dima i otrovnih plinova koji se šire radi jakog vjetra i toplinskog isijavanja.

"Budući da je riječ o požaru jakog intenziteta podignuli smo dodatne vatrogasne snage iz Belog Manastira, Đakova, Valpova i Belišća tako da će ukupno biti angažirano 95 vatrogasaca sa 74 vatrogasna vozila", rekao je županijski vatrogasni zapovjednik Zoran Pakšec.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

VIDEO Veliki požar u Osijeku! 'Situacija je grozna, oprema na nama se topi od temperature' 00:54

Zbog velikog požara i dima Sustav uznemiravanja Civilne zaštite - SRUK poslao je jutros SMS poruku stanovnicima Osijeka.

"Molimo građane da zatvore prozore i ne izlaze van bez nužne potrebe zbog mogućeg štetnog djelovanja plinova uslijed požara plastike na Brijestu", stoji u SMS-poruci SRUK-a koja je stigla građanima u srijedu ujutro.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 2

VIDEO

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata
UŽAS U PALERMU

Supruga EU parlamentarke u Italiji našli su mrtvog u autu s plastičnom trakom oko vrata

Angelo Onorato (56) pronađen je na vozačevom mjestu svog automobila s plastičnom trakom oko vrata. Da nešto nije u redu, supruga je posumnjala nakon što joj nije odgovorio na uzastopne pozive

Strava u Zagrebu: Mladić (18)  na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu
IZABRAO SLUČAJNU ŽRTVU

Strava u Zagrebu: Mladić (18) na Trgu htio zaklati muškarca! Zarezao ga je bocom po vratu

Ozlijeđenom muškarcu liječnička je pomoć pružena u Kliničkoj bolnici Zagreb. Lakše je ozlijeđen, objavila je zagrebačka policija. Mladića su priveli
Avion je bio na servisu dan prije kobnog pada. Mehaničar kaže: 'Ne vjerujem da je do motora'
DOZNAJEMO

Avion je bio na servisu dan prije kobnog pada. Mehaničar kaže: 'Ne vjerujem da je do motora'

Sportski zrakoplov bio je u Sloveniji na 50-satnom pregledu: 'Sad kad je bio 50-satni pregled, motor je bio provjeren na tlu. Znači, motor je obavio sve faze testiranja na tlu', kazao nam je mehaničar