Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata

Vatrogasci pod nadzor stavili 13 požara u Imotskoj krajini

Požar u Vinjanima Gornjim stigao je s područja susjedne BiH, uzrok ostalih požara je nesavjesno spaljivanje korova u polju nakon čega se vatra razbuktala

5 komentara

Vatrogasci su u petak navečer stavili pod nadzor 13 požara koji su u kasnim poslijepodnevnim satima buknuli na području Imotske krajine, a najveći je bio u Vinjanima Gornjim blizu granice s BiH, gdje je prijetila opasnost da vatra zahvati mehanizaciju kojom se gradi novi granični prijelaz, doznaje se u Javnoj vatrogasnoj postrojbi Imotski.

Požar u Vinjanima Gornjim u kojem je izgorijelo šest hektara hrastove šume, stigao je s područja susjedne Bosne i Hercegovine. U jednom trenutki prijetila je opasnost da vatrenom stihijom bude zahvaćena mehanizacija koja se koristi za gradnju novog graničnog prijelaza na tom mjestu, ali ona  je ipak na vrijeme uklonjena i spašena, rekli su u Imotskoj Javnoj vatrogasnoj postrojbi.

Najčešći uzrok ostalih požara u Imotskoj krajini je nesavjesno spaljivanje korova u polju nakon čega se vatra razbuktala te je na više mjesta zahvatila vinovu lozu i počinila materijalnu štetu, rekli su vatrogasci.

Požari koji su u popodnevnim i večernjim satima harali Imotskom krajinom nisu ugrožavali naseljena mjesta. U gašenju je korišteno sedam vatrogasnih vozila, rekli su u Javnom vatrogasnoj postrobi.

Možda vas zanima i ovo:
Message