News

Komentari 23

'Važno je da novi predsjednik pobjedi sve vrste ekstremizma'

'Važno je da novi predsjednik pobjedi sve vrste ekstremizma'

Predsjednik HNS-a Ivan Vrdoljak uputio čestitku novom hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću te istaknuo kako vjeruje da će u svojem mandatu dobro prezentirati Hrvatsku

Čestitku Ivana Vrdoljaka, predsjednika HNS-a novoizabranom predsjedniku Hrvatske Zoranu Milanović donosimo u cijelosti

„U ime Hrvatske narodne stranke – liberalnih demokrata upućujem čestitke novom predsjedniku Republike Hrvatske Zoranu Milanoviću.

Vjerujem da će u svojem mandatu dobro prezentirati Hrvatsku - u svakom slučaju bolje nego što bi to radili HNS-u neprihvatljivi kandidati, poput ekstremnih desničara ili besadržajnih populista.

Smatram da je važno da novi predsjednik osigura upravo to – pobjedu nad ekstremizmima bilo koje vrste i da osigurava da se u Hrvatskoj demokratske vrijednosti žive, umjesto da se o njima tek govori.

Prije nekoliko mjeseci, kada sam javnosti prezentirao političku inicijativu HNS-a da se predsjednik RH bira u parlamentu – izjavio sam da ćemo se u kampanji mjesecima baviti temama iz prošlosti i podjelama na lijeve i desne, a da će važne teme poput gdje Hrvatska treba biti 2030. godine pasti u drugi plan.

Upravo smo tome svjedočili posljednjih mjeseci i sada je krajnje vrijeme da počnemo gledati naprijed. Ni lijevo, ni desno, nego samo naprijed.“

Najčitaniji članci