Obavijesti

News

Komentari 86

Već danas stiže snijeg, a sutra temperatura neće ići iznad 0°C

Već danas stiže snijeg,  a sutra temperatura neće ići iznad 0°C
1

Kišu će na kopnu sve češće zamjenjivati snijeg, ne samo u gorju, gdje je mjestimice počeo padati već tijekom ponedjeljka, nego i u nekim nizinama, gdje je tanji snježni pokrivač moguć i u još hladniju srijedu

VIDEO

U utorak će u Hrvatskoj prevladavati tmurni oblaci te povremena mjestimična kiša, pogotovo na jugu zemlje, gdje su i dalje mogući izraženiji pljuskovi. Pritom će se nastaviti pad temperature pa će kišu na kopnu sve češće zamjenjivati snijeg, ne samo u gorju, gdje je mjestimice počeo padati već tijekom ponedjeljka, nego i u nekim nizinama, gdje je tanji snježni pokrivač moguć i u još hladniju srijedu, javlja HRT. Osjećaj hladnoće pojačavat će vjetar, osobito jaka i olujna bura na Jadranu. Od četvrtka do subote uglavnom suho, ali relativno hladno, uz slabiji vjetar, te nakon duljeg vremena - uz sunčana razdoblja i u većini kopnene Hrvatske.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:14
Vakula: Bit će toliko hladno kao malo kada u povijesti mjerenja
Vakula: Bit će toliko hladno kao malo kada u povijesti mjerenja

Utorak: Kiša i snijeg, jaka i olujna bura

U Slavoniji, Baranji i Srijemu oblačno, povremeno s kišom, a uglavnom potkraj dana mjestimice su mogući susnježica i snijeg. Puhat će slab i umjeren, na udare ponegdje jak sjeverozapadni i sjeverni vjetar. Temperatura zraka ujutro od 3 do 6 °C, a prema kraju dana osjetno niža.

Hladnije će u drugome dijelu dana biti i u središnjoj Hrvatskoj, gdje će temperatura zraka ujutro i prijepodne biti uglavnom od 2 do 5 °C. Puhat će slab i umjeren, na sjeveru moguće na udare jak sjeverac i sjeveroistočnjak. Bit će oblačno, ponegdje s kišom, a uz pad temperature i susnježicom i snijegom.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:18

Snijega će u gorskim predjelima biti već u prvome dijelu utorka, posebno u Gorskome kotaru. No, neće ga biti mnogo.

Na sjevernom Jadranu mjestimice još treba računati na kišu, ali i na sve jaču buru koja će poslijepodne biti jaka i olujna, podno Velebita na udare moguće i orkanska.

Bura će zapuhati i u većem dijelu Dalmacije, uglavnom umjerena i jaka, na udare mjestimice olujna. Na sjeveru Dalmacije dan će vjerojatno proteći bez oborine, dok je prema jugu još ponegdje moguća kiša, i to većinom u noći i prijepodne. Temperatura zraka od 9 do 14 °C, u unutrašnjosti između 5 i 10 °C.

Na jugu Hrvatske od 10 do 15 °C, uz promjenljivo i pretežno oblačno s kišom, mjestimice još moguće obilnijom, uz izraženije pljuskove, a lokalno su i dalje moguće i pijavice. U početku će još puhati umjereno i jako jugo, a poslijepodne će jačati bura.

U srijedu najviša temperatura oko 0 stupnjeva

Od srijede još hladnije uz negativnu jutarnju temperaturu, a najviša dnevna većinom će biti oko 0 °C ili samo malo viša. Tek za vikend moguće je malo toplije. Pritom će biti uglavnom bez oborina, ponegdje s maglom, a samo će još u srijedu biti mjestimičnog snijega, poglavito na istoku i u Lici.

Na Jadranu u srijedu još hladnije i vjetrovitije nego u utorak, s često jakom burom, mjestimice i olujnom. Bura će krajem tjedna oslabjeti i okrenuti na jugo. Prevladavat će suho i sunčano, a kiša je moguća uglavnom u srijedu i petak na jugu, u nedjelju i drugdje.  Temperatura zraka za vikend ponovno u porastu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 86
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.