Obavijesti

News

Komentari 0

Večera dopisnika iz Bijele Kuće ove godine bez komičara

Večera dopisnika iz Bijele Kuće ove godine bez komičara
1

Na prošlogodišnjoj večeri je Michelle Wolf izazvala kontroverzu i zgražanje dijela javnosti kada je ružno izvrijeđala glasnogovornicu Bijele kuće Sarah Sanders

VIDEO

Udruženje novinara akreditiranih u Bijeloj kući ove će godine na svojoj tradicionalnoj večeri prekinuti s tradicijom pozivanja komičara koji se uobičajeno šale i sprdaju na račun aktualnog predsjednika, nakon prošlogodišnjeg kontroverznog nastupa Michelle Wolf koji je podijelio Ameriku, javlja u ponedjeljak dpa.

Umjesto toga će Ron Chernow, biograf američkih predsjednika, održati glavni govor, priopćilo je udruženje dopisnika.

"I dok slavimo važnost slobodnih i neovisnih novinskih medija za dobrobit i zdravlje republike, veselim se Ronovom govoru i kako će ovaj neobični trenutak staviti u kontekst američke povijesti", kazao je Olivier Knox, predsjednik udruženja.

"Iako me nikada nisu zamijenili za stand-up komičara, obećajem vam da moja lekcija iz povijesti neće biti suhoparna", kazao je Chernow.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na prošlogodišnjoj večeri je Michelle Wolf izazvala kontroverzu i zgražanje dijela javnosti kada je ružno izvrijeđala glasnogovornicu Bijele kuće Sarah Sanders, uključujući i izrugivanje njezinom fizičkom izgledu, rekavši da "pali činjenice i onda koristi pepeo kako bi stvorila savršeno sjenilo za oči i stvorila efekt 'smokey eyes'", te je potom usporedila s likom tete Lidije u seriji Sluškinjina priča. 

Wolf se zbog toga našla na udaru kritika, ne samo iz republikanskih već i demokratskih krugova, a Udruženje dopisnika iz Bijele kuće je izrazilo žaljenje zbog nastupa komičarke koji "nije bio u duhu misije" udruge koja je htjela "poslati ujedinjujuću poruku o našoj zajedničkoj predanosti energičnom i slobodnom tisku, odajući u isto vrijeme počast uljudnosti, sjajnom izvještavanju i dobitnicima stipendija".

Novinarka Associated Pressa Meg Kinnard kritizirala je taj događaj na Twitteru, povezujući ga s raširenom percepcijom da su mediji pristrani protiv Donalda Trumpa i konzervativaca općenito: "Ako je večera dopisnika Bijele kuće učinila išta večeras, stvorila je jaz između novinara i onih koji nam ne vjeruju još većim. A oni među nama koji se nalaze u crvenim državama i koji rade naporno svaki dan da dokažu svoju objektivnost morat će se nositi s time". 

S druge strane, mnogi su ustali u obranu komičarke koja je izazvala kontroverzu i prozvali udruženje dopisnika zbog "beskičmenjaštva" i nedostatka hrabrosti.

Na gala večeri dopisnika iz Bijele kuće prikuplja se novac za stipendiranje studenata.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku
STOP ZA MILANOVIĆA

VIDEO Ustavni sud: Milanović ne može biti mandatar ni premijer čak i ako da ostavku

Na Ustavnom sudu se raspravljalo o načinu na koji se predsjednik RH Zoran Milanović angažirao u izbornoj kampanji