News

Komentari 1

Većina protiv: Preporod neće potpisati kolektivni ugovor

Većina protiv: Preporod neće potpisati kolektivni ugovor

Sindikat zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod u četvrtak je izvijestio da neće potpisati novi Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama

Sindikat zaposlenih u hrvatskom školstvu Preporod u četvrtak je izvijestio da neće potpisati novi Temeljni kolektivni ugovor (TKU) za službenike i namještenike u javnim službama jer se većina članova sindikata izjasnila protiv toga.

Predstavnici Vladinog i sindikalnog pregovaračkog parafirali su u ponedjeljak "kratki" TKU za zaposlene u javnim službama, čije je potpisivanje najavljeno za danas u 17 sati, a trebao bi vrijediti do 1. kolovoza ove godine uz zadržavanje stečenih prava, dok će se u međuvremenu pregovarati o novom TKU-u.

Preporod je organizirao među svojim članstvom pojedinačno izjašnjavanje o potpisivanju TKU-a u 251 osnovnoškolskoj i 102 srednjoškolske ustanove, pri čemu se 62,14 posto članstva izjasnilo protiv potpisivanja.

"Sukladno rezultatima izjašnjavanja, predstavnik Sindikata Preporod neće 9. ožujka potpisati novi Temeljni kolektivni ugovor za službenike i namještenike u javnim službama", izvijestio je predsjednik sindikata Željko Stipić.