News

Komentari 9

Većina ravnatelja prihvatit će preporuku Ministarstva: Za maturante zadnja 2 dana online

Većina ravnatelja prihvatit će preporuku Ministarstva: Za maturante zadnja 2 dana online

Maturanti su razočarani, no ograničenja se uvode kako se ne bi zarazili koronom prije državne mature. Oni koji se zaraze, u ljetnom roku neće moći izaći na maturu, pa ih ravnatelji pozivaju da se suzdrže od proslava

Ostali smo bez maturalca, a sad se nećemo moći družiti i oprostiti na samome kraju srednje škole, kazali su nam razočarani maturanti, koji idući tjedan, u utorak 25. svibnja završavaju svoje srednjoškolsko obrazovanje.
Većina je ravnatelja, naime, prihvatila prošlotjednu preporuku Ministarstva znanosti i obrazovanja da se zadnja dva dana nastava maturantima održi online, potvrdila nam je Suzana Hitrec, predsjednica Udruge hrvatskih srednjoškolskih ravnatelja. U škole će idući ponedjeljak i utorak doći oni koji trebaju odgovarati kako bi popravili ocjene, no ostalima se preporučuje da ostanu kod kuće kako ne bi bilo veće zaraze koronom za državnu maturu.
Uz to, Grad Zagreb i ove je godine odustao od organizirane proslave završetka nastave za maturante, tradicionalne Norijade. Za maturante će biti organizirani online koncerti. Maturantima su poslali poziv:

"Grad Zagreb i ove godine povodom Dana zagrebačkih maturanata za sve zagrebačke maturante organizirati online koncert.
Koncert na kojem će nastupiti Marko Kutlić, Matija Cvek, Nela Đinđić i Nika Turković održat će se 25. svibnja 2021. godine s početkom u 19 sati u I. gimnaziji, a prenosit će se uživo (stream) na portalima Jutarnjeg i Večernjeg lista.

Ovim putem pozivamo sve zagrebačke maturante da na mail adresu zgbmaturanti@gmail.com pošalju fotografije iz svojih najljepših i najsretnijih srednjoškolskih i maturantskih dana te poruke koje će se, kao i prošle godine, prikazivati uživo tijekom prijenosa koncerta."

Iako, kako saznajemo, većina maturanata već priprema oproštajne majice, čak i neformalne proslave, ravnatelji ih pozivaju da ipak pričekaju dok ne završe ispiti državne mature. Podsjetimo, učenici koji se zaraze neće moći na ispite u ljetnom roku, koji počinju 1. lipnja.
- Kad bi se svi držali pravila i zatvorili 21. svibnja i pazili se, nitko ne bi bio u samoizolaciji. Ne ideš na tulume, držiš higijenu, sve bi bilo bez problema - kaže i Zlatko Stić, ravnatelj Prirodoslovne škole Vladimira Preloga te član Upravnog vijeća Nacionalnog centra za vanjsko vrednovanje obrazovanja. U NCVVO-u traju zadnje pripreme za maturu, a probleme izaziva i preporuka HZJZ-a da na maturu mogu doći učenici koji su u samoizolaciji, ali nemaju simptome. Zasad ta odluka nije promijenjena iako su se pobunili sindikati.

 

ovim vas putem obavještavamo kako će Grad Zagreb i ove godine povodom Dana
zagrebačkih maturanata za sve zagrebačke maturante organizirati online koncert.
Koncert na kojem će nastupiti Marko Kutlić, Matija Cvek, Nela Đinđić i Nika Turković
održat će se 25. svibnja 2021. godine s početkom u 19 sati u I. gimnaziji, a prenosit će se uživo
(stream) na portalima Jutarnjeg i Večernjeg lista.
Ovim putem pozivamo sve zagrebačke maturante da na mail adresu
zgbmaturanti@gmail.com pošalju fotografije iz svojih najljepših i najsretnijih srednjoškolskih
i maturantskih dana te poruke koje će se, kao i prošle godine, prikazivati uživo tijekom prijenosa
koncerta.

Najčitaniji članci