News

Komentari 2

Veleposlanstvo Izraela doniralo interaktivnu ploču za obuku pilota protupožarne eskadrile

Veleposlanstvo Izraela doniralo interaktivnu ploču za obuku pilota protupožarne eskadrile

U Zemuniku Veleposlanstvo Države Izrael doniralo interaktivnu ploču 855. protupožarnoj eskadrili 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, kao znak zahvale pomoći prilikom gašenja požara u Izraelu

Veleposlanstvo Države Izrael doniralo je u vojarni “Pukovnik Mirko Vukušić” u Zemuniku interaktivnu ploču  protupožarnoj eskadrili 93. krila Hrvatskog ratnog zrakoplovstva.

Radi se o interaktivnoj platformi za nastavu, koja će se koristit kao alat u obuci pilota u protupožarnoj eskadrili i bit će od velike pomoći, prilikom prezentacija, analiza i priprema pripadnika protupožarne eskadrile za zadaće.

Događaju je nazočila ravnateljica Uprave za obrambenu politiku Ministarstva obrane RH Dunja Bujan, veleposlanik Države Izrael Ilan Mor, zapovjednik Hrvatskog ratnog zrakoplovstva brigadni general Michael Križanec, zapovjednici 93. krila i 855. protupožarne eskadrile pukovnici Krešimir Ražov i Tomislav Vacenovski.

Protupožarne snage Hrvatskog ratnog zrakoplovstva pružile su pomoć u gašenju požara u Izraelu 2010., 2016. i 2019. godine.

“Ovo je poseban dan za mene”, kazao je veleposlanik Ilan Mor te dodao kako vjeruje da će ova donacija biti od pomoći pripadnicima protupožarne eskadrile u izvršenju zadaća. Zahvalio se u svoje i u ime Vlade Države Izrael na pomoći koju je hrvatska strana dala tijekom gašenja požara u Izraelu.

Najčitaniji članci