Obavijesti

News

Komentari 101

Velika akcija USKOK-a: Više uhićenih zbog mita, Puljašića časni sud isključio iz HDZ-a

Velika akcija USKOK-a: Više uhićenih zbog mita, Puljašića časni sud isključio iz HDZ-a

Istražitelji su im jutros pokucali na vrata, a nova uskočko-policijska akcija pokrenuta je zbog koruptivnih djela, odnosno primanja i davanja mita te pogodovanja oko zapošljavanja

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Požega: Uhićen županijski sudac Predrag Dragičević 00:52
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
20.28

Sudac Dragičević pogodovao Puljašiću u kaznenom postupku, lažno prezentirao podatke?

24sata

Više osoba uhićeno je u najnovijoj uskočko-policijskoj akciji koja je u tijeku, a među njima su Predrag Dragičević, sudac Županijskog suda u Slavonskom Brodu i Darko Puljašić, bivši HDZ-ov gradonačelnik Požege.

Neslužbeno, sudac Dragičević nezakonito je pogodovao bivšem požeškom gradonačelniku Darku Puljašiću u kaznenom postupku koji se protiv Puljašića vodio još prije nekoliko godina kada je on bio ravnatelj Doma zdravlja u Požeško-slavonskoj županiji. Sudac je lažno prezentirao ključne podatke iz tog kaznenog predmeta pred dvoje drugih članova drugostupanjskog vijeća pa je Puljašić u tom kaznenom postupku ostao nekažnjen, a on je zauzvrat pomagao u zapošljavanju članova obitelji suca Dragičevića, javlja HRT-ov reporter te dodaje da su istražitelja do tih informacija došli kada su oduzeli Puljašićev mobitel u drugoj istrazi, ali su našli komunikaciju vezanu za ovaj raniji slučaj.

Više pročitajte OVDJE.

17.00

Kako javlja RTL, HDZ-ov časni sud isključio je Puljašića iz članstva. 

Inače on je ranije dao ostavku na stranačke dužnosti, a i prije dvije godine je dao ostavku u Saboru

14.09

Puljašić i Dragičević dovedeni u prostorije USKOK-a.

12.23

Sucu Dragičeviću skinuli imunitet

Uskok i Ravnateljstvo policije potvrdili su uhićenja bivšeg gradonačelnika Požege Darka Puljašića i županijskog suca Predraga Dragičevića koji sumnjiče za počinjenje koruptivnih kaznenih djela.

‘‘Budući da je jedna osoba u odnosu na koju se provode navedene radnje obnaša dužnost u tijelu sudbene vlasti, od Državnog sudbenog vijeća (DSV) zatraženo je skidanje imuniteta, što je DSV i odoborio‘‘, nadodao je Uskok.

Kako neslužbeno doznaje Jutarnji, istražitelji sumnjaju da je privedeni sudac nezakonito pogodovao bivšem gradonačelniku Požege u jednom kaznenom postupku koji se protiv njega vodio prije više godine, a vezano uz njegovu raniju funkciju ravnatelja Doma zdravlja Požeško - slavonske županije.

11.52

Pretres kuće

24sata
24sata
24sata
24sata
Komentari 101