Obavijesti

News

Komentari 203

Velika Britanija ide u lockdown: 'Bolnice su na rubu katastrofe'

Velika Britanija ide u lockdown: 'Bolnice su na rubu katastrofe'

Zatvaraju se ugostiteljski objekti, ali dozvoljena je dostava i naručivanje hrane, zatvaraju se teretane, frizerski saloni, a ostaju otvorene škole i fakulteti, te trgovine s osnovnim potrebama

VIDEO

Boris Johnson je objavio da i Velika Britanija ide u lockdown, samo nekoliko sati nakon što je lockdown proglasila i Austrija. Johnson se odlučio na uvođenje drugog lockdowna nakon što je broj zaraženih korona virusom premašio milijun.

Lockdown počinje u četvrtak i trajat će do 2. prosinca. Zatvaraju se sve trgovine koje ne prodaju osnovne potrebe, ograničavaju se putovanja, zatvaraju se svi ugostiteljski objekti, frizeri i teretane, ali će biti dozvoljena dostava i naručivanje hrane. Škole i fakulteti ostaju otvoreni, a svi čiji posao zahtjeva rad iz ureda ili na terenu moći tako raditi, dok se ostale građane poziva da rade od kuće.

Iako se teretane zatvaraju, građani će moći vježbati na otvorenom. Što se tiče putovanja, državu mogu napustiti oni koji to moraju radi posla, ali odlazak izvan zemlje radi godišnjih odmora i praznika nije dozvoljen. Engleska nogometna liga će se nastaviti, kao i ostala natjecanja u vrhunskom sportu.

Građanima se preporuča da se mogu susresti samo s jednom osobom izvan svog domaćinstva, a drugi britanski lockdown se uvodi nakon što su analize stručnjaka i epidemiologa pokazale da će Velika Britanija imati puno veći broj preminulih od korona virusa nego u prvom valu.

Austrija ide u lockdown, uvode policijski sat, nema okupljanja
Austrija ide u lockdown, uvode policijski sat, nema okupljanja

- Virus se širi brže nego što smo predvidjeli u najpesimističnijem scenariju - rekao je Boris Johnson.

Prema procjenama britanskih epidemiologa, bez novih mjera Velika Britanija bila bi na rubu katastrofe, liječnici bi bili prisiljeni birati kome će spasiti život, a koga će pustiti da umre, jer prema sadašnjim trendovima, do sredine studenog gotovo svi bolnički kapaciteti bit će popunjeni, objavljeno je na presici.

U subotu je u Velikoj Britaniji bilo 21.915 novozaraženih korona virusom, te 326 preminulih. Velika Britanija je deveta država koja ima više od milijun zaraženih. Parlament će o ovim novim mjerama glasati u srijedu, dan prije njihove implementacije.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 203
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.
Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili
ANALIZA EKSPERTA 24SATA

Najveći dosje o Rafaleima: Ovo je cijela istina o zrakoplovima koje su Francuzi masno naplatili

Plus+ Minimalan iznos za održavanje iznosi oko 75 milijuna eura ili šest milijuna eura po avionu. Godišnje. Dakle, samo za 12 Rafalea trebat će četiri puta više novca, nego na sve ostale avione i helikoptere u HRZ-u