News

Komentari 44

Velike gužve na autocestama, najgore kod Bosiljeva: 'Ovdje su ogromne kolone, sporo idemo'

Velike gužve na autocestama, najgore kod Bosiljeva: 'Ovdje su ogromne kolone, sporo idemo'

Hrvatski autoklub (HAK) javlja kako je na većini cesta u smjeru unutrašnjosti vrlo gust promet, posebice između čvorova Bosiljevo II i Jastrebarsko na A1 te na A3 u smjeru Zagreba

Nakon uskršnjih praznika mnogi se građani vraćaju svojim domovima zbog čega su nastale velike gužve na cestama diljem Hrvatske, a posebice na autocestama A1 i A3. 

- Kod Bosiljeva se vozimo u ogromnoj koloni, povremeno čak i stanemo - ispričao nam je čitatelj. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Hrvatski autoklub (HAK) javlja kako je na većini cesta u smjeru unutrašnjosti vrlo gust promet, posebice između čvorova Bosiljevo II i Jastrebarsko na A1 te na A3 u smjeru Zagreba, a kolone su i na Istarskom ipsilonu od Veprinca prema čvoru Matulji. 

- Čekanja su na pojedinim graničnim prijelazima, osobito s Bosnom i Hercegovinom na ulasku u Hrvatsku. Vozačima savjetujemo da održavaju sigurnosni razmak između vozila, korisnike molimo za strpljenje - poručili su iz HAK-a. 

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče kolone su u pokretu s učestalim zastojima između čvora Bosiljevo II i naplate Lučko u smjeru Zagreba, a kod naplatnih postaja Lučko i Demerje u smjeru Zagreba nema dužih čekanja. Zbog prometne nesreće na 104. kilometru A3 između čvorova Kutina i Popovača u smjeru Bregane vozi se jednim trakom te je kolona vozila duga oko 10 kilometara. Prometna nesreća na A3 dogodila se i između čvorova Lipovljani i Kutina gdje se u smjeru Bregane vozi uz ograničenje brzine 40 kilometara.

Na autocesti A4 kolona vozila je na starom i novom graničnom prijelazu Goričan u smjeru Mađarske duga oko jednog kilometra. HAK do kraja dana očekuje pojačan promet osobnih vozila na većini graničnih prijelaza na ulasku u Hrvatsku iz BiH i izlasku prema Sloveniji.