Obavijesti

News

Komentari 2

Veliki izazov: Kako hranu iz tvornice dovesti na stol gostu

Veliki izazov: Kako hranu iz tvornice dovesti na stol gostu
2

Ukupno 20 business i IT stručnjaka iz Podravke, Microsofta i Compinga i Maistre već drugi dan, gotovo 40 sati, radi na razvoju sustava online naručivanja Podravka jela...

VIDEO

U organizaciji Podravke i Microsofta Hrvatska, s partnerima Compingom i Maistrom, odvija se prvi Business Hackathon. Ukupno 20 business i IT stručnjaka iz Podravke, Microsofta i Compinga i Maistre već drugi dan, gotovo 40 sati, radi na razvoju sustava online naručivanja Podravka jela iz Food Solution segmenta.

Predsjednici uprava kompanija obišli su danas timove te dobili uvid u dosadašnja rješenja i dali sugestije prije finalnog rješenja, koje će biti prezentirano danas u večernjim satima, nakon čega slijedi unaprjeđenje sustava te produkcija i implementacija.

Inovativnost sustava koji se razvija leži prediktivnoj analizi, odnosno predviđanju asortimana i količine hrane utemeljenom na dotadašnjim narudžbama, profilu gostiju i vrsti ugostiteljskog objekta koji će softver implementirati, što će rezultirati bržim, jednostavnijim i preciznijim naručivanjem jela. 

„U ova dva dana imali smo priliku razmijeniti silnu energiju, a onda iz te energije napraviti nešto korisno za kompanije. Raduje nas ova suradnja, to što Podravka postavlja trendove i što je globalna kompanija poput Microsofta prepoznala Podravku kao partnera. 

Mi imamo puno većih ambicija i zato je bilo jako važno dokazati se vlastitim kapacitetima i doći, ne samo do rješenja, već i do puno više novih ideja“ - rekao je Zvonimir Mršić, predsjednik Uprave Podravke te dodao da je Podravka na putu digitalne transformacije, a ovo rješenje je jedan od alata kako ju napraviti što brže i uspješnije.  

Ivan Vidaković, direktor Microsofta Hrvatska i BiH izjavio je: „Prvi Business Hackathon Podravke i Microsofta Hrvatska ogledni je primjer kako Microsoft  unaprjeđuje odnose s klijentima, partnerima i ostalim dionicima. Želimo kvalitetno doprinijeti rješavanju poslovnih izazova, a uvjereni smo da partnerski odnos, znanje i iskustvo naših stručnjaka i partnera, uz pomoć tehnologije i inovativnog pristupa u tom procesu igraju ključnu ulogu. 

U Hackathonu sudjeluju stručnjaci iz raznih područja iz četiri kompanije kako bi ponudili potpuno novi i drugačiji pogled i ideje iz raznih sfera poslovanja, a u cilju rješavanja vrlo konkretnog poslovnog izazova. Oduševljen sam energijom, pristupom i pozitivnom atmosferom koju sam doživio na Hackathonu i posebno mi je drago što zajedno s našim partnerima uvodimo vrlo nove inovativne koncepte na hrvatsko tržište“.

„Compingovo aktivno sudjelovanje na ovom Hackathonu izraz je potpune posvećenosti klijentima poput Podravke s kojima ostvarujemo dugogodišnju uspješnu suradnju. Želio bih istaknuti i Compingov status u Microsoftovom Red Carpet Programu rezerviranom samo za „invite-only“ grupaciju partnera koji demonstriraju iznimnu razinu sposobnosti, inovacije i stručnosti na Microsoft Power BI platformi. Upravo taj status omogućio nam je zajednički nastup s Microsoftom i implementaciju servisa za potporu odlučivanju u marketingu i prodaji u Podravki, a koji je temeljen na naprednoj analitičkoj platformi koja uključuje Power BI i Azure Machine Learning. 

Prvi Business Hackathon svakako je motivacija i izazov za Compingove stručnjake u razvoju novih koncepata i rješenja prediktivnih modela koji će  koristiti u bržem, jednostavnijem i preciznijem naručivanju Podravkinih gotovih jela iz Food Solution segmenta“- naglasio je Alojzije Jukić, predsjednik uprave Compinga.

Podravkin projekt Food Solution pokrenut je nedavno, a riječ je o proizvodnji gotovih jela za hotele i toploteke po najvišim nutricionističkim standardima. 

U kvalitetu ovog rješenja uvjerila se i vodeća hrvatska turistička kompanija Maistra zbog čega se uključila kao partner Hackathona, ponudivši svoje iskustvo s gostima i narudžbom jela kao predložak za rad timova u ova dva dana.

Podravkini promotori kulinarstva upotpunili su događanje pripremajući raznovrsne delicije za sudionike tijekom oba dana Hackathona.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"