News

Komentari 13

Veliki obrat u malom Prugovcu: Novac je bio kod člana obitelji, stotine tisuća kuna vratili Ivici

Veliki obrat u malom Prugovcu: Novac je bio kod člana obitelji, stotine tisuća kuna vratili Ivici

U priopćenju policije se navodi da je novac je vraćen vlasniku a policija je dovršila kriminalističko istraživanje, kojim je ustanovljeno da se ne radi o kaznenom djelu koje se progoni po službenoj dužnosti

Nije prošlo ni pet dana od prijave da je obitelj Janice i Ivice M. iz Prugovca, na širem đurđevačkom širem području opljačkana na spektakularan način, a novac je već pronađen.

U priopćenju policije se navodi da je novac je vraćen vlasniku a policija je dovršila kriminalističko istraživanje, kojim je ustanovljeno da se ne radi o kaznenom djelu koje se progoni po službenoj dužnosti, stoji na kraju priopćenja. Drugim riječima, novac je uzeo netko iz čl. 255 Kaznenog zakona (bračni drug ili srodnik po krvi u radnoj liniji, ili brat ili sestra).

U tim slučajevima oštećeni ima pravo pokretanje privatne tužbe. Na sreću po bračni par morat će iznaći način na koji da podijele novac, jer izgleda da su ga sakrivali jedan pred drugim, obzirom da su djeca u to vrijeme bila u Njemačkoj.

Podsjetimo, bračni par u pedesetim godinama iz Prugovca na širem đurđevačkom području ostao je prije par dana bez nekoliko stotina tisuća kuna koje su držali u kući, izvijestili su iz PU Koprivničko-križevačke. Bilo je to u noći između 5. i 7. kolovoza, u kući. 

Navodno je bračni par nedavno prodao zemlju i mehanizaciju jer Ivica M. više nije radno sposoban te je zbog zdravstvenih problema u mirovini. U tom mjeseci je već bila pljačka kad je kum pokrao kumića za 80.000 kuna.     

Najčitaniji članci