Obavijesti

News

Komentari 25

Stanje kod Solina se smirilo: Veliki požar izbio u Podstrani

Stanje kod Solina se smirilo: Veliki požar izbio u Podstrani
17

I dalje se čuvaju rubni dijelovi požarišta kod Solina kako se vatra zbog vjetra ne bi ponovo aktivirala. Požar u Podstrani širi se vrlo brzo, a na terenu je 30 vatrogasaca

VIDEO

Šumski požar u Podstrani izbio je u ponedjeljak oko 19.15 sati. Zbog jakog vjetra vatra se vrlo brzo širi pa se na teren šalju sve raspoložive snage. Vatra bi brzo mogla zaprijetiti i kućama. Na požarištu je trenutno 30 vatrogasaca iz Žrnovnice, Kaštela, Dugog Rata, Podstrane i Trogira.

Kod Solina vatrogasci nadgledaju požarište

Požar koji je izbio u nedjelju oko 21.30 sati u Rupotinama nedaleko Solina lokaliziran je u ponedjeljak u popodnevnim satima. Na terenu su ostali vatrogasci koji natapaju rubne dijelove požarišta kako se vatra zbog vjetra ne bi ponovo aktivirala. 

Iako su sinoć vatrogasci uspjeli spasiti kuće, jaka bura jutros je ponovo okrenula požar prema kućama. Vatra se vatrogascima ranije približila na svega desetak metara.  Uz jaku vatru i buru na terenu se jedva moglo disati, a vatrogascima na terenu pomagali su i stanovnici. Požar je najaktivniji bio na južnom i jugoistočnom dijelu, a zbog jake bure helikopteri i kanaderi isprva nisu mogli poletjeti, no kako se stanje stabiliziralo iza podneva digli su jedan kanader. 

Jedan dio stanovnika bježao je u noći iz svojih domova, dok su drugi ostali i zalijevali masline i vrtove da ih vatra ne zahvati.

- Bilo je užasno jer su zapaljene šiške s borova frcale su na sve strane - rekao nam je jedan sugrađanin. 

Od vatrogasaca doznajemo kako je požarna linija bila dugačka između sedam i deset metara. Zbog potreba vatrogasaca, zatvorili su i cestu prema Klisu.

Do ponedjeljka ujutro je izgorjelo oko 80 hektara šume, maslinika, vinograda i niskog raslinja. Požar nošen orkanskom burom se brzo se širio.

Gorjelo na više lokacija u Dalmaciji

Požar je u ponedjeljak oko 7.45 sati buknuo na otoku Šipanu. Uzrok požara je pad dvaju električnih stupova u Suđurđu, a vatru gasi oko 50 vatrogasaca DVD-a Suđurđ i Šipan, javlja Dubrovniknet. Gašenje požara otežava jak vjetar. 

Za razliku od požara u Rupotinama, požar u Pisku kod Omiša još uvijek je aktivan, javlja HRT. Gori gusta borova šuma, a  do sada je izgorjelo oko 20 hektara. Uz pomoć kanadera požar gase vatrogasci iz Omiša, Brela, Baške Vode, Gata i Zadvarja. 

Tijekom ponedjeljka vatrogasci su ugasili požare u Gizdavcu, u općini Muć, u Lećevici te u Gradcu kod Makarske. Lokaliziran je i požar u Dućama gdje je izgorjelo oko četiri hektara šume. U Postinjama Donjim izgorjelo je 35 hektara trave, makije i niskog raslinja. 

Uz pomoć dva kanadera lokaliziran je i požar na Komiži a Visu, a izgorjelo je pet hektara makije i stare šume. I u Kaštel Sućurcu na dva lokaliteta je izgorjelo oko hektar trave i niskog raslinja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'
DVOSTRUKO UBOJSTVO

Strava u Bjelovaru: Ubio punicu i više puta izbo ženu pa se ubio: 'Žena nije u životnoj opasnosti'

Dvostruko ubojstvo šokiralo je Bjelovar u subotu ujutro. U stravičnom zločinu još je jedna žena teško ozlijeđena potvrdili su iz policije
Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero  u bolnici
VATROGASCI SPAŠAVALI LJUDE

Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero u bolnici

Do prometne nesreće došlo je u subotu iza ponoći na autocesti A4 na 72. kilometru u smjeru Zagreba. Četvero ljudi prebacili su u KBC Zagreb i KB Dubrava