Obavijesti

News

Komentari 20

Veliki požar u Zagrebu: Ova kaciga vatrogasca sve govori...

Veliki požar u Zagrebu: Ova kaciga vatrogasca sve govori...
20

Zagrepčani su u petak prije podne promatrali požar koji je buknuo u ŠRC-u Jelenovac. Hrabri su vatrogasci ugasili požar, a četvorica su završila na Hitnoj. Istraga će utvrditi uzroke

VIDEO

Požar koji je u prijepodnevnim satima u petak buknuo u sportskoj dvorani Jelenovac u Zagrebu gasilo je 80 vatrogasaca i 15 auta DVD-a. Četiri vatrogasca su od vrućine kolabirala, a s požarišta ih je odvezla Hitna pomoć.

POGLEDAJTE VIDEO:

'Sve je izgorjelo': Požarište u zagrebačkom Jelenovcu i dalje čuvaju vatrogasci Reporter: Denis Gaščić

Posted by 24sata on 7. srpnja 2017

- Ozlijeđen je zapovjednik, nagutao se dima, a operaciju je preuzeo njegov zamjenik. Sve je pod kontrolom. O razmjerima štete se ne zna zasad. Izgorjeli su restoran i dvorana. Trafostanica je spašena, ali se još ne zna radi li - rekao je pročelnik zagrebačkog Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Pavle Kalinić.

U požaru je izgorjelo i nekoliko automobila.

Požar se zbio u vrijeme najvećih ljetnih vrućina u Hrvatskoj, a koje posebno pogađaju zagrebačku regiju. Temperatura raste iz dana u dan, a vrhunac vrućine i sparine očekuje se početkom sljedećeg tjedna.

- Zbog visokih temperatura i stanja na požarištu dolazi do brze dehidracije gasitelja  pa su Gradske ljekarne Grada Zagreba poslale u pomoć dostatne količine Rehidromixa kako bi se intervencija mogla privesti kraju. U požaru su izgorjele dvorana i restoran koji se nalaze u sklopu ŠRC Jelenovac. Uzrok požara znati će se nakon što službenici Policijske uprave zagrebačke obave očevid - priopćili su iz Ureda za upravljanje hitnim situacijama.

Vlasnik izgorjelog sportskog centra i restorana Slavko Hala rekao nam je njegova supruga još sinoć primijetila probleme sa strujom kod trafostanice. Jedan od prolaznika koji je ujutro šetao sa psom je kazao također da je vidi kako se iz trafostanice iskri. Još jedan stanar kaže kako je vidio kako se požar širi s trafostanice na restoran.

- Godinama ulažete u nešto, a onda vam se ovako nešto dogodi i nemate više ništa - dodao je. 

Slijedi istraga kojom će se utvrditi točni uzroci požara.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 20
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.