Obavijesti

News

Komentari 41

Franak: ''Neka Borisa Vujčića zamijeni netko s empatijom''

Franak: ''Neka Borisa Vujčića zamijeni netko s empatijom''
10

Prosvjednici traže ostavku guvernera Hrvatske narodne banke Vujčića kojeg optužuju za ''nemoralno i neodgovorno ponašanje prema hrvatskim građanima''

VIDEO

U srijedu u 9 sati započeo je miran prosvjed koji je ispred zgrade Hrvatske narodne banke na Trgu hrvatskih velikana u Zagrebu organizirala udruga Franak. 

Oko brojnih prosvjednika raspoređen je i velik broj policajaca. Prosvjednici nose transparente 'Švicarski franak uzima danak', 'Stop dužničkom ropstvu' i 'Franak - rak rana našeg društva' te zelene papirić na kojima piše 'Za zakon'.  Traže ostavku guvernera HNB-a Borisa Vujčića kojeg optužuju za nemoralno i neodgovorno ponašanje prema hrvatskim građanima. 

- HNB sad pokazuje brigu za najsiromašnije dužnike. Gdje je ta briga bila kada su tim istim građanima utrpavale toksične kredite, svjesno im šuteći o glavnom riziku? Gdje je ta briga bila kada su zbog tih kredita, mnogi građani završili na ulici? Nažalost, mi više ne vjerujemo u njihove dobre namjere - poručuju prosvjednici. 

''Neka na Vujčićevo mjesto dođe netko s empatijom''

Pred prosvjednicima prvi je govorio Krešimir Bajamić iz Udruge Franak. 

- Vujčić je sad sigurno na stolici do vrata i sve sluša. Neka dođe dolje jer mi smo normalni ljudi koji su digli nenormalne kredite koje je on odobrio. Očajni smo jer nema pomaka od strane HNB-a. Neka Vujčić da ostavku da na njegovo mjesto dođe netko s empatijom - rekao je Bajamić i dodao kako Udruga Franak podržava Vladu i Sabor iako, kaže, nemaju nikakve političke konotacije. 

- Podržavamo ih zato što će Sabor sutra raspravljati o većini naših problema i svojim amandmanima mogli bi jednom zauvijek ispraviti i riješiti sve otplaćene i one kredite koji su ostali - poručio je Bajamić. Kazao je kako je na prosvjed došlo oko 450 prosvjednika koji su u Zagreb stigli iz svih županija. 

Okupljeni su održali i minutu šutnje za sve koji su stradali zbog muka sa švicarskim frankom. 

Na prosvjedu je bila i nezavisna saborska zastupnica Jadranka Kosor. 

- Prije Sabora, pred HNB. Jer, ta institucija mora biti hrvatska i narodna - napisala je Kosor u jednoj od objava na Twitteru. 

Iz zgrade HNB-a još se nisu oglasili. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 41

VIDEO

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?
NESREĆA U STUPNIČKOM OBREŽU

Pad Cessne kod Zagreba: Čovjek koji je poginuo bio je vozač Hitne pomoći iz Zaprešića?

Riječ je o padu sportskog aviona koji je prevozio padobrance na uvježbavanje skokova s padobranom za natjecanje

Dama iz tajne službe dolazi po jahtu Putinova oligarha: Znala je da u Trogir stiže pet Rusa...
SUTRA MOŽE ISPLOVITI?!

Dama iz tajne službe dolazi po jahtu Putinova oligarha: Znala je da u Trogir stiže pet Rusa...

Plus+ Royal Romance spada među 15-ak najvrednijih jahti na svijetu, vrijedi oko 200 milijuna eura. Plovi pod zastavom Ukrajine jer je zaplijenjena ruskom oligarhu Medvedčuku. U nedjelju istječe zabrana isplovljavanja iz Trogira
Ovo su slike s mjesta nesreće, HGSS o padu aviona: Našli smo ga u šumi, okrenuo se naopačke
UZNEMIRUJUĆI PRIZORI

Ovo su slike s mjesta nesreće, HGSS o padu aviona: Našli smo ga u šumi, okrenuo se naopačke

Pad zrakoplova tipa Cessna 182 na području Općine Stupnik dogodio se danas, a prva dojava prema HGSS-u zaprimljena je u 16:13 sati. Fotografije u nastavku su uznemirujuće!