News

Komentari 17

Vezao ženu lisicima i danima držao zatočenu u stanu u Puli

Vezao ženu lisicima i danima držao zatočenu u stanu u Puli

Osumnjičeni je ispred sobe postavio kameru koja je bila povezana s njegovim mobitelom kako bi imao nadzor nad njom u svakom trenutku

Pulska je policija dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila sumnju da je 30-godišnji hrvatski državljanin počinio kaznena djela prijetnje, protupravno oduzimanje slobode, neovlašteno slikovno snimanje, neovlaštenu uporabu tuđe pokretne stvari i prisile prema službenoj osobi, a da je 20-godišnja hrvatska državljanka počinila kazneno djelo pomoći počinitelju nakon izvršenja kaznenog djela.

Rezultat je to intenzivnog traganja policije posljednjih dana za muškarcem za kojim je bila raspisana tjeralica zbog sumnje da je prosincu prošle godine počinio kaznena djela na štetu 40-godišnje žene.

Naime, policija je 12. prosinca zaprimila dojavu da je 40-godišnjakinja uspjela pobjeći muškarcu koji ju nekoliko dana držao zatvorenu u stanu. Utvrđeno je kako je osumnjičeni 9. prosinca u stanu u Kvarnerskoj ulici u Puli fizički napao ženu, vezao joj ruke lisicama i zaključao je u stan, a potom ju je u večernjim satima automobilom prevezao u drugi stan na području Pule. 

Tamo je ženu ponovno fizički napao, prijetio joj je te ju je do 12. prosinca držao zaključanu u jednoj sobi. Osumnjičeni je ispred sobe postavio kameru koja je bila povezana s njegovim mobitelom kako bi imao nadzor nad njom u svakom trenutku. Žena je 12. prosinca uspjela iskoristiti nepažnju počinitelja i pobjeći, a kod 30-godišnjaka je ostalo njeno vozilo koje je muškarac neovlašteno uzeo. Ženi je u pulskoj bolnici pružena liječnička pomoć te je utvrđeno da je lakše ozlijeđena.

Policijski službenici intenzivno su tragali za počiniteljem, a 2. veljače oko 1 sat uočili su na Usponu Vincenta iz Kastva sumnjivog muškarca te su mu pokušali provjeriti identitet. Muškarac se oglušio na zapovjedi policijskih službenika te je pružao aktivni otpor, radi čega su policijski službenici nad njim primijenili sredstva prisile, no osumnjičeni je elektrošokerom lakše ozlijedio dvojicu policajaca i pobjegao s mjesta događaja.

Kako bi pronašli, policija je  pojačala ophodnje te su jučer, 4. veljače u popodnevnim satima, u stanu u Ulici Sergijevaca uhitili osumnjičenog. Osim njega, uhitili su i 20-godišnjakinju, za koju je utvrđena sumnja da je pružala smještaj 30-godišnjaku kako bi se sakrio od policije, iako je znala što je učinio.

Po dovršetku kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni će se danas tijekom dana privesti u pritvorsku jedinicu PU istarske, a protiv 20-godišnjakinje se podnosi kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu u redovnom postupku.

Budući da je prilikom uhićenja počinitelja policija pronašla 12.7 grama amfetamina, 7.1 gram marihuane i pet tableta Normabela, 30-godišnjaku je izdan prekršajni nalog radi počinjenja prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

Najčitaniji članci