Obavijesti

News

Komentari 8

VIDEO Atrakcija u Poreču: 'Svi gledaju u vodene automobile'

VIDEO Atrakcija u Poreču:  'Svi gledaju u vodene automobile'
6

Vodeni automobil izrađen je od stakloplastike, a može juriti 60-70 kilometara na sat. Automobil je za dvoje, vozač mora biti punoljetan

VIDEO

Ljeto je u punom zamahu, a s njim dolaze i nezaobilazne vodene, sportske radosti. U Poreču tako turisti mogu uživati u zasad jedinstvenom "vodenom automobilu", odnosno Jet-caru, novoj jurilici s jet-ski motorom. Riječ je o dvosjedu čija je cijena od 35.000 eura na više, ovisno o kojemu motoru je riječ. Izrađen je od stakloplastike, kao i većina brodova, a proizveden u Turskoj.

POGLEDAJTE VIDEO

Pokretanje videa...

Poreč: Jet-Car, nova jurilica s jet-ski motorom, od sada je u ponudi turistima 00:56

- Riječ je o prvom takvom 'automobilu' u Hrvatskoj. To je zapravo jet-ski samo s izgledom automobila. Koristi jet-ski motor na vodomlazni pogon, a može juriti 60-70 kilometara na sat po moru. Otkad smo ga u Poreču prije dva-tri dana pustili u pogon, postao je prava turistička atrakcija, a za sada imamo dva takva automobila. Jedan je na plaži Materada, a drugi u autokampu Bijela uvala - rekao je Marin Paliska iz tvrtke MZ Prestige.

Cijena 20-minutne vožnje je 100 eura, a u kabini su papučica za gas, kočenje i ler. No turisti ljetovanje u Istri žele ovjekovječiti i atraktivnim fotografijama za pamćenje, a vožnja vodenim automobilom sigurno je jedna od onih koje će se rado sjećati.

- Otkad smo prije tri dana počeli s radom, svi gledaju u te vodene automobile i svi se žele fotografirati. Sljedeće godine će se ta turistička atrakcija sigurno proširiti i izvan Poreča - otkrio je Marin i dodao da čovjek koji sjeda u taj neobični jet-ski mora biti punoljetan.

- Automobil je za dvoje i tijekom vožnje mora biti barem 300 metara udaljen od obale, isto kao i jet-ski. Nema glisiranja - rekao je Marin.

Pritiskom na pedalu gasa automobila postiže se poprilična brzina, a upravljanje volanom određuje smjer. Žuti jureći vodeni auto na površini mami brojne turiste koji jedva čekaju isprobati nešto novo i drugačije. Ova vodena jurilica prvi put je predstavljena na nautičkom sajmu u Zagrebu u ožujku i već je tad izazvala veliki interes posjetitelja. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura
DOBIO 13 GODINA ZATVORA

Bivši policajac pljačkao banke pa bježao na romobilu: Prijeteći pištoljem uzeo je 80.000 eura

Bivši policajac Denis Lingart nepravomoćno je osuđen zbog 18 razbojništava i jednog u pokušaju. Mete su mu bile banke, Fina...