News

Komentari 8

VIDEO: Avion prisilno sletio u plićak na Floridi. Samo nekoliko metara od plaže pune kupača

VIDEO: Avion prisilno sletio u plićak na Floridi. Samo nekoliko metara od plaže pune kupača

Nedavno obnovljeni avion, koji je Američka mornarica koristila u 2. svjetskom ratu, sudjelovao je na aeromitingu kada se desio se mehanički kvar, no pilot se dobro snašao i uspio sletjeti te izaći iz aviona

Obnovljeni avion iz Drugog svjetskog rata, morao je prisilno sletjeti u ocean na 20 metara od plaže pune kupača u Floridi, prenosi New York Post.

Čim su vidjeli kako avion slijeće prema njima, oni koji su se sunčali na plaži primili su se svojih mobitela pa je snimka incidenta koja prikazuje ubrzo završila na društvenim mrežama.

- O moj Bože. Bježimo! - čuje se kako u videu govori jedna kupačica, dok druga u pozadini govori 'Brzo, slikaj to!'.

Jednomotornom TBM Avengeru koji je sudjelovao na aeromitingu u blizini plaže dogodio se mehanički kvar, no pilot se dobro snašao i uspio sletjeti te izaći iz aviona.

- Spasitelji su brzo došli na mjesto nesreće i pilot je neozlijeđen - izvijestili su organizatori Cocoa Beach Air Showa.

- Pilot je u zadnji tren izbjegao kupače kojih je bilo dosta u moru. Potom je izašao na vrh aviona, činio se OK - kazala je svjedokinja.

TBM Avenger američki je torpedni bombarder napravljen inicijalno za američku mornaricu i marince.

U službu je stupio 1942. godine, a piloti koji su upravljali ovim modelom sudjelovali su u bici kod Midwaya koja se odigrala između američke i japanske mornarice.

Najčitaniji članci