News

Komentari 6

VIDEO Da se smrzneš: 'Bježi van, morski pas kruži oko tebe!'

VIDEO Da se smrzneš: 'Bježi van, morski pas kruži oko tebe!'

Prvak u surfanju Matt Wilkinson vježbao je u moru na plaži u australskoj državi Novi Južni Wales. Dok je mirno plivao na dasci, osjetio je nešto kraj daske, ali ništa nije mogao vidjeti...

Bio sam sam u moru i čuo sam nekakvo pljuskanje oko moje daske. Okrenuo sam se, ali nije bilo ničeg, ispričao je australskim medijima višestruki šampion u surfanju Matt Wilkinson (30).

- Zatim se dron spustio i iz njegovog razglasa čuo sam operatera kako mi govori: Opasan morski pas kruži oko tebe, vrati se na plažu - opisao je Matt. Odmah se mirno uputio na kopno.

- Tek kad su mi iz spasioci iz Obalne straže pokazali snimku iz drona shvatio sam u kakvoj sam bio opasnosti. Morski pas kao da je krenuo prema mojoj nozi, a zatim se naglo predomislio - rekao je Matt. Odmah je javio supruzi jer nije htio da prvo vidi snimku u medijima, prenosi Guardian.

- Zabranila mi je da neko vrijeme idem u more - dodao je sa smiješkom.

Nakon svega, spasioci su evakuirali plažu i zatvorili je na jedan dan.

Prema snimci, riječ je o bijeloj psini dugoj oko dva i pol metra. Mattu ovo nije prvo iskustvo s morskim psima u svijetu surfanja.

- Bio sam na natjecanju u Južnoj Africi 2015. godine, kada je morski pas napao mog kolegu Micka Fanninga. Mick je čudesno izbjegao napad. Imao je žutu dasku za surfanje, ja sam sad imao žutu traku oko noge, možda je to neka poveznica - rekao je Matt.

Beau Monks, spasilac koji je upravljao dronom, uočio psinu i upozorio Matta, kaže kako se sve odigralo u nekoliko sekundi. Kaže da nije sasvim jasno zašto se psina predomislila u posljednji trenutak i pobjegla od Matta.

- Možda ju je preplašio zvuk drona - rekao je.

Služba spašavanja u Novom Južnom Walesu već dulje vrijeme koristi dronove za nadzor plaža i priobalnog područja. Pomoću njih upozoravaju kupače na razne opasnosti u moru. Kažu kako su dronovi mnogo jeftiniji i učinkovitiji od helikoptera.

Najčitaniji članci