Obavijesti

News

Komentari 57

VIDEO Eskalirala situacija u Supetru: Srušili zid kod hotela

VIDEO Eskalirala situacija u Supetru: Srušili zid kod hotela

U utorak rano ujutro srušen je zid na ulazu u resort Svpetrvs hotela. Grad Supetar smatra da se radilo o nelegalnoj konstrukciji na nerazvrstanoj cesti

VIDEO

Nakon priče oko posjeda starog vatrogasnog doma i provalnika koji su upali u taj prostor, nastavlja se sukob između Grada Supetra i hotelske kuće Svpetrvs. 

POGLEDAJTE VIDEO: Srušili su zid ispred hotela

Pokretanje videa...

Supetar VIDEO

Rano jutros srušen je zid na početku nerazvrstane ceste Miljenka Smoje, odnosno na ulazu u resort Svpetrvs hotela.

Grad Supetar o ovom je sinoć objavio i priopćenje:

“Hotelska kuća nije vlasnik nekretnina koje traže u posjed. Vlasnik nekretnina je Grad Supetar koji je vlasništvo stekao temeljem Izmjena i dopuna Zakona o športu od 20.9.1995., a tu nekretninu Grad Supetar drži u samostalnom i nesmetanom posjedu, uključujući i pravne prednike (općinu Supetar i općinu Brač), preko 70 godina.

Hotelska kuća uknjižila se na nekretninu temeljem nezakonitog rješenja o privatizaciji. Hotelska kuća uknjižena je na nekretninu temeljem Djelomičnog rješenja Hrvatskog fonda za privatizaciju od 20.1.2005., rješenja koje je poništeno presudom Upravnog suda RH od 1.4.2010. godine nakon čega nikada nije doneseno novo rješenje.

Grad Supetar samo traži poštivanje zakona ove države, traže djelovanje institucija pravne države, kraj  manipuliranjem činjenicama i zaštitu prava njenih građana”.

Podsjetimo, gradonačelnica Supetra Ivana Marković je prije dva dana na svojem Facebooku profilu objavila video u kojem tvrdi da su muškarci u crnom pokušali nasilno ući u vatrogasni dom. Poručila je da zbog tog događaja obustavlja pregovore s vladom i hotelima zbog rješavanja otvorenih pitanja. Hotel koji gradonačelnica Marković spominje je hotel Waterman Svpetrvs Resort. Oni su za Dalmacija Danas ispričali svoju stranu priče te tvrde da im Grad nanosi financijsku štetu. Danas je sve eskaliralo rušenjem zida.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...
IZBORNE KALKULACIJE

HDZ ima većinu koja će izabrati Jandrokovića za šefa Sabora? Propada oporbeni plan SDP-a...

Iako se SDSS i Domovinski pokret zasad isključuju iz koalicije, podrška HDZ-ovu Gordanu Jandrokoviću za predsjednika Sabora ne bi trebala biti upitna ni s jedne strane. Time bi HDZ napravio veliki korak i prema vladi...