News

Komentari 29

VIDEO Gorjeli policijski kombiji u Bristolu, puno je ozlijeđenih, među njima i 20 policajaca

VIDEO Gorjeli policijski kombiji u Bristolu, puno je ozlijeđenih, među njima i 20 policajaca

Tisuće su se u Bristolu okupljale protiv novog policijskog zakona koji će policajcima dati više ovlasti za rješavanje nenasilnih prosvjeda u Velikoj Britaniji. Prosvjed se pretvorio u kaos

Slike kaosa i nasilja šire se svijetom nakon prosvjeda u Bristolu koji se pretvorio u kaos. Prosvjednici su napali policajce, ozlijeđeno je 20 policijskih službenika, njihovi kombiji su zapaljeni.

Napušten i uništen policijski kombi može se vidjeti u prljavoj gradskoj ulici, a prozori na obližnjim trgovinama razbijeni su.

- Ozlijeđeno je 20 policajaca, uključujući dvoje policajaca koji su pretrpili teške ozljede - rekao je načelnik policije Andy Marsh. 

 - Prepoznajem "frustracije" prijedlogom zakona o policiji, kriminalu, kazni i sudovima, ali razbijanje zgrada u centru grada, vandalizacija vozila, napadi na našu policiju neće  smanjiti vjerojatnost da zakon prođe - rekao je gradonačelnik Bristola Marvin Rees.

Mnogi su sudionici u Bristolu nosili maske za lice i nosili plakate sa sloganima kao što su: "Reci ne policiji iz Ujedinjenog Kraljevstva" i "Sloboda prosvjeda ključna je za demokraciju". 

Masovna okupljanja trenutno su zabranjena prema zakonu o koronavirusu i svi koji krše propise mogu biti kažnjeni, iako su neki zastupnici rekli da bi se zakon trebao promijeniti kako bi se omogućili prosvjedi.

Najčitaniji članci