Obavijesti

News

Komentari 80

VIDEO Imotski: 'Policajci su nam se nabili iza, vozili su i krivom trakom. Djeca su se uplašila'

VIDEO Imotski: 'Policajci su nam se nabili iza, vozili su i krivom trakom. Djeca su se uplašila'

Nisam ni znala da je policija. Tri kilometra vozio se opasno blizu, prelazio u drugu traku. Tek je onda upalio rotirke, priča čitateljica. A policija se poziva na - članak koji se odnosi na vozila pod pratnjom?!

VIDEO

Vozili su se priljubljeni uz moj auto, malo uz moj lijevi bok ili skroz blizu zadnjeg kraja. Uplašila sam se, najviše za djecu jer ih je bio pun automobil, priča nam čitateljica iz Imotskog.

Na snimci se vidi kako joj automobil, na kojem se ispočetka ne vidi da je policijski, jer nema upaljene rotirke, vozi jako blizu.

U jednom trenutku vozi i krivom stranom ceste.

Video je snimila u naselju Grubine u subotu, kad se vraćala s dječjeg rođendana.

Pogledajte video: Uplašila sam se, u autu su bila i djeca

Pokretanje videa...

Policija pretjece pod rotirkama VIDEO

'Nisam ni znala da je policija dok nisu upalili rotirke'

Čitateljica kaže kako se policijski automobil tako vozio gotovo tri kilometra. 

- Užasno neugodna situacija. Mislila sam, koji je ovo luđak, pa ubit će me! Auto je bio pun djece, najviše sam se za njih bojala. Bilo je jako ružno. Po tom mraku morala sam paziti na sve ispred sebe i još na njega iza, da se ne zabije - ispričala nam je.

Tvrdi da se više puta pokušala maknuti u desnu stranu kako bi je automobil mogao zaobići. 

- Nisam ni znala da je to policija dok vozač nije upalio rotirke. Čim je to učinio, zaustavila sam se. Pomislila sam jesam li nešto pogrešno napravila, da mi možda svjetla ne rade. No oni su samo projurili kraj mene - rekla nam je čitateljica.

- Djeca su počela paničariti, jako smo se uplašili. Od svjetla koja su me ometala, jer su mi stvarno bili blizu, nisam vidjela koliko ih je bilo u automobilu. Izgledalo mi je kao da pokazuju da su najmoćniji - dodala je.

Policija: Sve po zakonu

Kontaktirali smo policiju. Odgovorili su nam da je sve po zakonu i pozvali se na članak koji se odnosi na vozila pod pratnjom?!

- Vezano za Vaš upit, možemo Vas obavijestiti da su jučer policijski službenici obavljali policijske poslove, te su u konkretnom događaju postupali sukladno čl. 148. Zakona o sigurnosti prometa na cestama i svojim postupanjem nisu nikoga ugrozili - odgovorili su nam pozivajući se na članak koji se odnosi na vozila pod pratnjom.

Na snimci se ne vidi da je to pratnja, ne vidi se ni vozilo kojeg navodno policijski auto prati.

Ono što se vidi je policijski automobil koji na trenutke jako blizu vozi, prelazi na suprotnu stranu, a onda nakon nekog vremena pali rotirke i zaobilazi automobil koji je vozila čitateljica.

Članak 148., regulira stvari vezane za vozila pod pratnjom, dok je u članku 149. Zakona o sigurnosti prometa na cestama definirano koje se odredbe zakona ne odnose na vozila hitne službe, sanitetskog prijevoza, vatrogasne službe, policije... 

Pa u zakonu piše, citiramo 'kad posebnim uređajima daju svjetlosne ili zvučne znakove, ne primjenjuju se odredbe ovog zakona o ograničenju brzine, zabrani pretjecanja, prelaženju iz trake u traku.

Na snimci se vidi da policijski automobil vozi opasno blizu automobila čitateljice, prelazi u drugu traku i to sve bez upaljenih zvučnih ili svjetlosnih signala. U Zakonu piše i da građani moraju omogućiti vozilima iz članka 149. prolaz.

Pješaci su se dužni skloniti, a druga vozila propustiti ih ili se zaustaviti dok ne prođu, na način da se vozila u desnoj prometnoj traci pomiču u desno, a u lijevoj u lijevo.

Kazna za vozače koji to ne učine je 500 kuna.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 80
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.