News

Komentari 4

VIDEO: Krapinski vatrogasci spasili pačiće: Pustili smo ih kraj rijeke, mama ih je dočekala

VIDEO: Krapinski vatrogasci spasili pačiće: Pustili smo ih kraj rijeke, mama ih je dočekala

Inače su spašavali pse i mačke, našao se i koji jež, ali ovo im je bila prva akcija spašavanja pačića. Zahvalili su se građanima na brzoj reakciji koji su im dojavili da pačićima treba pomoć

JVP Krapina u srijedu je imala jednu nesvakidašnju intervenciju spašavanja pačića iz šahta. Dojavu su dobili u 13:37 u blizini nalazišta Hušnjakovo.

Pogledajte video:

- Bili su unutra u šahtu, trebalo nam je nekih pet minuta da ih izvučemo. U šahtu je bila voda pa smo ih kantom uhvatili i izvukli van Bilo ih je osam i sve smo ih uspjeli pohvatati iako se nisu baš dali. Bili su preplašeni - ispričali su vatrogasci iz JVP Krapina.

U blizini je rijeka pa su pačiće tamo pustili da bezbrižno nastave plivati.

- Mama patka je odnekud doletjela tek kad smo ih već izvukli par u kantu i stajala je tamo pokraj nas. Kad smo ih sve skupili smo išli smo preko ceste, tamo ih je dočekala pa smo ih pustili. Uopće nije odlazila od nas kad je čula njihov zov - dodaju.

Inače su spašavali pse i mačke, našao se i koji jež, ali ovo im je bila prva akcija spašavanja pačića. Zahvalili su se građanima na brzoj reakciji koji su im dojavili da pačićima treba pomoć.