News

Komentari 2

VIDEO Policajcima vikao da su nacisti, kanadskog pastora na ulici uhitili zbog kršenja mjera

VIDEO Policajcima vikao da su nacisti, kanadskog pastora na ulici uhitili zbog kršenja mjera

Crkve u Kanadi mogu održavati bogoslužja, ali ne smiju biti popunjene u cijelosti i potrebno je slijediti smjernice zdravstvenih organizacija uljučujući nošenje maski i socijalno distanciranje

Kanadski pastor čije je uskrsno sučeljavanje s policijom prošlog mjeseca postalo viralno uhićen je u subotu zbog kršenja zabrane okupljanja usred pandemiji, piše Daily mail.

Pastora Artura Pawlowskog i njegovog brata Dawida Pawlowskog u subotu su uhitili policajci uhitili zbog 'organiziranja ilegalnog okupljanja'.

Na videu koji je objavljen na YouTube kanalu pastora, vidi se kako policija njega i brata nosi, a oni ih optužuju da su nacisti i Gestapo.

Prema izjavi iz policije, pastor Pawlowski, koji je poglavar crkve Calgary's Street u Alberti, služio je misu koja je kršila nove sudski propisane mjere kojima se pokušava suzbiti epidemija. 

Odluka donosi nova ograničenja organizatorima prosvjeda i demonstracija koja zahtijevaju poštivanje javnozdravstvenih propisa, uključujući nošenje maski, fizičko distanciranje i ograničen broj posjetitelja.

Vlasti su rekle da je Pawlowski priznao zabranu, ali je odlučio ignorirati zahtjeve za distanciranje, nošenje maski i smanjena ograničenja kapaciteta za polaznike, te nastavio s događajem.

Kao rezultat toga, Pawlowskiji su privedeni i optuženi za organiziranje ilegalnog okupljanja, uključujući traženje, poticanje ili pozivanje drugih da sudjeluju u ilegalnom javnom okupljanju, promicanje i prisustvovanje ilegalnom javnom okupljanju.

 

Najčitaniji članci