News

Komentari 101

VIDEO Gdje je nestao Vlado? Putin priča, a ruska televizija naglo prekinula njegov govor

VIDEO Gdje je nestao Vlado? Putin priča, a ruska televizija naglo prekinula njegov govor

Ruska državna televizija neočekivano je prekinula izravan prijenos govora ruskog predsjednika Vladimira Putina na prepunom stadionu Lužniki. Nitko ne zna zašto. Kamere su nastavile snimati publiku

Ruska državna televizija neočekivano je prekinula izravan prijenos govora ruskog predsjednika Vladimira Putina na prepunom stadionu Lužniki te nastavila emitirati kadrove publike koja pjeva domoljubne pjesme.

POGLEDAJTE VIDEO: Otac grli dijete

Kapacitet stadiona Lužniki na kojem je Hrvatska 2018. godine osvojila srebrnu medalju na Svjetskom prvenstvu u Rusiji je 81.000 sjedećih mjesta.

Danas, povodom osme obljetnice ponovnog ujedinjenja Krima i Sevastopolja s Rusijom, bilo je na njemu više od 95.000 ljudi. Ako je vjerovati ruskim medijima. Uz to, 100.000 ljudi bilo je izvan stadiona.

Putin je na moskovskom stadionu Lužnjiki obilježavao godišnjicu zauzimanja Krima pred gomilom navijača. Okupljeni su mahali zastavama i skandirali "Rusija, Rusija" dok je držao govor.

Dok je Putin još uvijek govorio, televizija je iznenada prešla na drugi kadar. Nije jasno zašto se to dogodilo. Putin se na ekrane vratio 15-ak minuta kasnije.

Ruski predsjednik je hvalio vojnike, za koje je rekao da se nastavljaju herojski boriti u Ukrajini. Govorio je i o tome kako Rusija pokušava obnoviti Krim, koji je anektirala 2014. godine.

Ruski pjevači zabavljali su razdraganu publiku koja je očito zaboravila da se nešto zapadnije događa teški rat. Gost dana svakako je bio ruski predsjednik Vladimir Putin, čiji se dolazak isprva nije očekivao, ali on je sve iznenadio i odlučio ipak doći, pišu ruski mediji.

Ovime su, kako navode mediji, htjeli pružiti podršku ruskom narodu, Donbasu te ruskoj vojsci koja provodi specijalnu akciju u Ukrajini. Kada se pojavio Putin nastao je muk. Tišina. Sakrila se glazba koja je do nedavno zabavljala ljude.

- Mi smo multinacionalni narod Ruske Federacije - rekao je šef države izlazeći na pozornicu.

- Stanovnici poluotoka Krim željeli su živjeti na svojoj zemlji, sa svojom povijesnom domovinom, s Rusijom - rekao je Putin. Naveo je kako su Krimljani učinili pravu stvar postavljajući snažan otpor na putu neonacistima.

- Rusija je učinila mnogo za podizanje Krima i Sevastopolja. Oni su morali biti izvučeni iz svoje ponižavajuće države kao dio Ukrajine - dodao je.

- Igrom slučajnosti, početak specijalne akcije bio je na isti dan kao rođendan... - rekao je usred govora Putin, kratko se zamislio te nastavio dalje pričati.

Posebno je nahvalio herojstvo ruske vojske koja ratuje u Ukrajini.

- Svi se međusobno pokrivamo, ovakvo zajedništvo nije odavno viđeno. Mi samo želimo zaustaviti rat - poručio je.

 >>Stanje u Ukrajini iz minute u minutu pratite ovdje<<

Najčitaniji članci