Obavijesti

News

Komentari 420

Borbe oko centra Mariupolja, SAD poslao jasnu poruku Kini

Borbe oko centra Mariupolja, SAD poslao jasnu poruku Kini
15

Ušli smo u 23. dan ruske invazije na Ukrajinu. Iako Rusi tvrde da dobro napreduju, izvješća sa zapada tvrde da je njihov proboj zaustavljen. Rusi sad, čini se, imaju novu taktiku. Bombardiranje s daljine i izoliranje mjesta

Najvažniji događaji

PRATITE UŽIVO:

[UŽIVO] Sateliti zabilježili kolone izbjeglica | RAT RUSIJA UKRAJINA

[UŽIVO] Sateliti zabilježili kolone izbjeglica | RAT RUSIJA UKRAJINA Gost: Ivica Mandić, vojni analitičar Voditeljica: Nikol Zagorac

Objavljuje 24sata u Petak, 18. ožujka 2022.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Live
Sortiranje događaja
23.46

Desetci žrtava u Nikolajevu

Oleksandr Senkevich, gradonačelnik Nikolajev, rekao je da je na grad pucano iz neposredne blizine, tako da nije bilo vremena da se oglasi sirene za zračni napad, prenosi Kijev Independet.

23.20

Novi humanitarni konvoj Ukrajini

Ujedinjeni narodi objavili su u petak da su zajedno sa svojim partnerima u Ukrajini kompletirali prvi konvoj humanitarne pomoći za grad Sumi, koji se nalazi na sjeveroistoku zemlje, prenosi CNN.

- Osnovna pomoć uključuje medicinske potrepštine, flaširanu vodu, gotova jela i konzerviranu hranu koja će izravno pomoći oko 35.000 ljudi. Osim ovih artikala, konvoj je donio opremu za popravak vodovodnih sustava kako bi pomogao 50.000 ljudi - naveo je krizni koordinator UN-a za Ukrajinu Amin Awad u priopćenju u petak.

- Ured UN-a za koordinaciju humanitarnih poslova (OCHA) omogućio je dijalog za siguran prolazak humanitarnog konvoja - dodao je.

23.06

Srušio se američki vojni zrakoplov na sjeveru Norveške

 Američki vojni zrakoplov s četiri osobe srušio se na sjeveru Norveške. Zrakoplov V-22 Osprey sudjelovao je u vojnoj vježbi NATO-a pod nazivom Cold Respond, a nestanak je prijavljen oko 17:26.

Zrakoplov je bio na vježbi i trebao je sletjeti u 17 sati. Na području je bilo loše vrijeme, a uvjeti su se pogoršavali. "Pronašli smo ga nakon što je primljen hitni signal", rekao je glasnogovornik JRCC-a za Reuters. Rekli su da nije poznata sudbina onih koji su bili u zrakoplovu.

23.05

Lavrov nije zadovoljan medijskim praćenjem rata u Ukrajini

- Upoznati smo s trikovima koje zapadne zemlje koriste za manipuliranje medijima. Kada pogledate SAD, jedino se Fox News trudi predstaviti alternativno gledište - rekao je šef ruske diplomacije Sergej Lavrov u intervjuu na državnoj televiziji komentirao je medijsko praćenje rata u Ukrajini.

22.53

Kličko: Laž je da Rusi napadaju samo vojne ciljeve

Gradonačelnik Kijeva Vitali Kličko (50) ljut je zbog ruske propagande.

- Laž je da Rusi napadaju samo vojne ciljeve. Oni napadaju naše gradove, neki gradovi više ne postoje - rekao je Kličko. 

Komentari 420