News

Komentari 34

VIDEO Snimili brod na Pelješcu kako ispušta smeđu tvar u more

VIDEO Snimili brod na Pelješcu kako ispušta smeđu tvar u more

Mještani Kućišta na poluotoku Pelješcu muku muče s brodom za prijevoz turista koji im se privezao za mul i kako kažu, ispušta fekalije ravno u more, što ne smije raditi kažu sumještani

Iz godine u godinu dičimo se ljepotama naše obale i čistoće mora. No, što radimo da tako i ostane?

Naime, danas je na redakciju Morski.hr došao video na kojem se vidi brod na Pelješcu koji ispušta neku smeđu tvar u more. 

POGLEDAJTE VIDEO: Brod ispušta smeđu tvar u more

Mještani Kućišta na poluotoku Pelješcu muku muče s brodom za prijevoz turista koji im se privezao za mul i kako kažu, ispušta fekalije ravno u more, što ne smije raditi. Kapetan broda tvrdi da se radi o talogu kave.

– Ovo je ustaljena praksa u Kućištu na Pelješcu, Kriljanske trabakule puštaju fekalije u more – rekao je Tomislav Opačak.

Prekoputa, na Korčuli kupalište zatvoreno zbog visoke koncentracije escherichie coli

 – Na plaži koja se vidi na slikama se kupaju djeca, kako i turisti, jedna je od najviše korištenih plaža u mjestu. Izjava kapetana je da je to fundač od kave, također se na dnu mogu vidjeti tragovi wc papira – rekao je Tomislav, dok njegov rođak Hrvoje Opačak šalje snimku.

– Što sve sebi pojedini vlasnici plovila u ovom slučaju trabakula Aloha sebi dopuštaju. Ovo nije prvi put da se ovo radi, mještani odavno upozoravaju sve nadležne institucije da se uključe u sprječavanje ove ekološke katastrofe, međutim sluha za rješavanje problema nema. Ovo je rađeno u sred mjesta u sred bijela dana, a možete tek misliti šta se radi noću kad nema očiju. Podmorje s obe strane mula je potpuno devastirano – rekao je Hrvoje.

Kako piše Morski.hr Hrvoja su pitali i za kontakt od kapetana broda Aloha, no prema njegovim tvrdnjama, kapetan ne želi dati broj, te se s posadom povukao u unutrašnjost plovila.

Najčitaniji članci