Obavijesti

News

Komentari 39

VIDEO Splićani zapalili svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje

VIDEO Splićani zapalili svijeće za žrtve Vukovara i Škabrnje

Učenici Obrtničko-tehničke škole Split u znak sjećanja na pad Vukovara i Škabrnje izradili su vodotoranj te ga postavili na početak Vukovarske ulice u Splitu

VIDEO

Brojni Splićani okupili su se večeras u Splitu na početku Vukovarske ulice kako bi zapalili svijeće i pomolili se za žrtve Vukovara i Škabrnje.

Pratite uživo: 

U povodu godišnjice pada Vukovara, učenici Obrtno tehničke škole iz Splita postavili maketu vodotornja koju su sami izradili.

Upravo su se tu okupili građani, mole se i postavljaju lampione. 

Među okupljenima su i splitski župan Blaženko Boban i splitski dogradonačelnik Bojan Ivošević.

Župan je zahvalio 20-ak učenika koji su izradili maketu vodotornja kao i ravnatelju te profesorima koji su sudjelovali u izradi. 

- Iznimno hvala vama djeco jer nije simbolika samo ovo što ste vi izradili nego je simbolika što radom ovoga ostaje vama u srcu trajno, ono zbog čega su mnogi mnogi tih godina dali živote - i za ovaj vodotoranj i za cijelu Lijepu našu. Od srca vam, dragi prijatelji, hvala - rekao je Boban.

- Izrazito sam ponosna što smo se unatoč svemu uspjeli okupiti svi zajedno ovdje te pokazati da su Splićani uvijek tu za sve. A ovaj vodotoranj što su djeca napravili je krasan - rekla nam je Ivana, jedna od okupljenih u Splitu.

- Ovo znači jako puno i za hrvatski narod. Vukovar i Škabrnja nešto su najljepše što se moglo dogoditi u hrvatskoj povijesti. Vukovar je sve ono što bi se svi cijeli život trebali sjećati. Da nije bilo Vukovara ne bi bilo ni Hrvatske. Vodotoranj je jako lijep, predivan. To je gesta kako djeca mogu pridonijeti i napraviti ono što nama treba - rekao nam je Martin Bednjan.

- Na današnji dan osjećamo najprije neizmjernu tugu, ali i ponos na žrtvu hrvatskih branitelja i na žrtvu hrvatskoga grada Vukovara. Ovo je fenomenalno. Prošle godine bili su križevi, ove godine je vodotoranj, dogodine će bit nešto drugo, iznenadit će nas. To su naša djeca, naša budućnost i upravo ono zbog čega smo se mi, hrvatski branitelji, borili - rekao nam je Mirko Ramljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 39
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.
VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu