News

Komentari 31

VIDEO Srbin se 2015. borio na strani Rusije: 'To je za mene bila velika čast. Sve za cara Putina!'

VIDEO Srbin se 2015. borio na strani Rusije: 'To je za mene bila velika čast. Sve za cara Putina!'

Stanić je uhićen 15. srpnja 2022. godine na beogradskom aerodromu Nikola Tesla. Nakon saslušanja priznao je da je ratovao u Ukrajini te je bio nepravomoćno osuđen na godinu dana zatvora

Sve za majku Rusiju i cara Putina, rekao je u razgovoru za BBC Srbin Vlado Stanić. On se 2015. borio za Rusiju u Ukrajini zbog čega je 9. rujna 2022. nepravomoćno bio osuđen na godinu dana zatvora. Presuda je 'prekrojena' 13. prosinca iste godine u uvjetnu kaznu zatvora, piše Slobodna Evropa.

Na početku razgovora s BBC-jem Stanić je istaknuo majicu na kojoj je pisalo "Sve ide po planu".

- Sve bih učinio za majku Srbiji i majku Rusiju. Za mene su to iste zemlje - istaknuo je.

Stanić ne smije počiniti zločin u idućih pet godina, u protivnom će morati odslužiti godinu dana zatvora. U intervjuu nije htio govoriti o tome što je radio u ratu, ali je rekao da bi sve opet ponovio.

- To je za mene bila velika čast i ponos. Isto bih napravio i danas. Sad da mogu, otišao bih. Pomogao bih ruskom narodu u borbi protiv fašizma - kazao je Stanić.

Bio je smješten u blizini Donbasa

Voditelj ga je pitao što misli o tome kada neki smatraju da u Rusiji ima fašizma.

- U Rusiji nema fašizma niti nacizma. Oni su oslobodili cijelu Europu od toga. Rusija je sveta zemlja - poručio je Stanić koj smatra da je ukrajinski narod ruski narod.

Stanić je uhićen 15. srpnja 2022. godine na beogradskom aerodromu Nikola Tesla, nakon čega je saslušan te je priznao kazneno djelo. On je 2015. bio u formaciji "Husarski puk" u mjestu Snežno u blizini Donbasa. Tamo je kontrolirao putnike, vozila i prtljagu na ulasku u grad. Pritom je nosio službenu uniformu Luganske i Donjecke Narodne Republike.

Najčitaniji članci