News

Komentari 116

VIDEO Stigla je 'Zvijer s istoka': Snijeg zameo dijelove Hrvatske, HAK upozorio vozače na oprez

VIDEO Stigla je 'Zvijer s istoka': Snijeg zameo dijelove Hrvatske, HAK upozorio vozače na oprez

DHMZ je naveo da bi na području Like i Gorskog kotara ponegdje moglo pasti i do pola metra snijega. Zagrebu i široj okolici ne predviđaju više od desetak centimetara

Od subote navečer u nekim dijelovima Hrvatske pada snijeg. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Snijeg je u večernjim satima i tijekom noći na nedjelju padao u Zagrebu i okolici, Lici, Gorskom kotaru, Slavoniji...

DHMZ je naveo da bi u nedjelju na području Like i Gorskog kotara ponegdje moglo pasti i do pola metra snijega. Zagrebu i široj okolici ne predviđaju više od desetak centimetara, dok bi ga u Slavoniji i Dalmatinskoj zagori moglo biti više i od 15 centimetara. 

Snježni pokrivač, ali tanji, moguć je i u dijelovima Istre i sjevernog primorja. Za cijelu zemlju DHMZ je izdao upozorenja, prvo zbog jakog i olujnog vjetra, ali i zbog snijega i kiše.  Najopasnije vrijeme očekuje se u nedjelju na sjevernom i srednjem Jadranu, gdje je na snazi crveni alarm zbog orkanskih naleta bure.

Jutarnja temperatura zraka ići će od -2 do 2, a na Jadranu između 5 i 11 °C. Najviša dnevna uglavnom od 0 do 4, a na Jadranu od 6 °C na sjevernom do 15 °C na krajnjem jugu.

POGLEDAJTE VIDEO: U ZAGREBU PALO 7 CM SNIJEGA

Na snazi je za nedjelju i meteoalarm za cijelu Hrvatsku zbog jakog vjetra, ali i snijega, kiše i grmljavinskog nevremena. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Čitateljica nam je javila kako je zbog snijega teško voziti na A3 između Okučana i Slavonskog Broda.

- Nisu stigle valjda proći ralice - rekla je kratko čitateljica.

HAK je na svojim stranicama izvijestio kako se otežano vozi na pojedinim dionicama cesta u Gorskom kotaru, Lici i na istoku Hrvatske zbog snijega, a u priobalju zbog olujnog vjetra.

Upozoravaju vozače upozoravamo prilagode brzinu i način vožnje uvjetima na cestama te na put ne kreću bez zimske opreme.

Zbog zimskih uvjeta zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače, a za ostala je vozila obavezna zimska oprema na cestama: GORSKI KOTAR: -A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Bosiljevo II i Kikovica u oba smjera -DC3 Vrbovsko-Delnice-Gornje Jelenje-Kikovica -DC32 Prezid-Delnice -DC42 Stubica-Ogulinski Hreljin -DC203 Brod na Kupi-Delnice -DC305 Parg-Čabar -DC501 Gornje Jelenje-Oštrovica-Meja -DC549 Vrata-Fužine -na svim lokalnim i županijskim cestama na području Vrbovskog,

Najčitaniji članci