Obavijesti

News

Komentari 36

VIDEO Gadno popušili: Policija im zaplijenila 17 tona duhana!

VIDEO Gadno popušili: Policija im zaplijenila 17 tona duhana!
4

Zagrebačka policija uhvatila je dvojicu muškaraca (53, 54) za koje sumnja da su duhan pohranjivali u skladištu i kombijima ga prevozili na razne lokacije te ga prodavali. Uhvatili su ih dok su utovarivali duhan

VIDEO

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke, u suradnji s policijskim službenicima Ravnateljstva policije i službenicima Carinske uprave, dovršili su kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakom i 54-godišnjakom zbog sumnje da su počinili kazneno djelo „Nedozvoljena trgovina“. Sumnja se da su za sada neutvrđenog dana, s ciljem da za sebe pribave protupravnu imovinsku korist, na nezakonitom tržištu kupili veliku količinu duhana u listu bez dokumentacije o porijeklu, a koji su potom pohranjivali u skladištu u Ulici Rudolfa Kolaka i prevozili kombi vozilima na razne lokacije radi daljnje prodaje na nezakonitom tržištu.

Pogledajte video: Zapljena 17 tona duhana

Sumnja o prodaji duhana potvrđena je u okvirima postupanja zagrebačke policije po problematici suzbijanja nedozvoljene trgovine duhanom. Daljnji koraci poduzeti su kroz zajedničko postupanje policijskih i carinskih službenika koji su obavili provjeru skladišnog prostora, gdje su zatekli dvojicu muškaraca starosti 53 i 54 godine na samom utovaru duhana u kombi vozilo ispred tog prostora.

U tom trenutku započelo je konkretno postupanje kroz njihovo uhićenje, pretragu skladišnog prostora, a ujedno i dvaju kombi vozila koja su se nalazila ispred skladišta. Rezultat navedene pretrage je pronalazak 16.923 kg duhana u listu pakiranog u ukupno 140 kartonskih kutija te 0,5 kg sitno rezanog duhana pakiranog u 10 paketića, sve bez odgovarajućih markica Ministarstva financija.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja osumnjičeni su predani pritvorskom nadzorniku dok je kaznena prijava dostavljena nadležnom državnom odvjetništvu.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 36
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.