Obavijesti

News

Komentari 146

VIDEO Zagreb pogodilo jako nevrijeme, vatrogasci zatrpani pozivima, ceste pod vodom

VIDEO Zagreb pogodilo jako nevrijeme, vatrogasci zatrpani pozivima, ceste pod vodom

Pala je jaka kiša i poplavila zagrebačke ulice, a iz DHMZ-a upozoravaju na nevrijeme navečer i u noći te je za pola zemlje upaljen narančasti Meteoalarm

Zagreb i okolno područje u nedjelju popodne pogodila je najavljena obilna kiša koja je prouzročila probleme u istočnom dijelu grada, Dugom Selu i okolici.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa ...

Nevrijeme u Zagrebu VIDEO

- Obilna kiša, koja pada od 13 sati, prouzročila je probleme u istočnom dijelu Zagreba, Dugom Selu i okolici. Došlo je do plavljenja prometnica i podrumskih prostorija, a ima i nekoliko dojava o padu stabala i granja na prometnice, parkirana vozila i objekte  - stoji u objavi Ravnateljstva civilne zaštite.

Dodaju kako je županijski centar 112 Zagreb zaprimio 50-ak poziva građana koji su tražili intervenciju vatrogasaca i komunalnih službi.

- Baš stojim na ulici i gledam poplavljenu ulicu. I jučer je bio isti scenarij, dva auta su zaglavila u vodi. Nisam čuo da je nekome od stanara poplavljen stan, što je dobro - priča nam Mario iz Vukomerca.

Čitatelj Antonio također živi na Vukomercu i kaže da su poplavljene ulice česta pojava kod njih. 

- U zadnjih 15 godina odkad su izgrađene nove zgrade, svaki put kad padne obilnija kiša ulica je poplavljena. Šahtovi nisu uvlačili vodu već je izbacivalI u zrak - rekao je.

Moguće poplave, grmljavina i bujice uz kišu. Za pola Hrvatske upaljen narančasti Meteoalarm
Moguće poplave, grmljavina i bujice uz kišu. Za pola Hrvatske upaljen narančasti Meteoalarm

Prema Meteoalarmu, na zagrebačkom području će pasti do 50 mm kiše, na karlovačkom više od 75, mm, a na istoku zemlje od 40 do 70. U Gorskom kotaru mjestimično bi moglo pasti i do 90 mm kiše.