Obavijesti

News

Komentari 116

Vidio je ubojicu: Suprugu nije mogao spasiti, ona je iskrvarila

Vidio je ubojicu: Suprugu nije mogao spasiti, ona je iskrvarila
18

Krvnik koji je u petak navečer ubio dvije žene u Zagrebu navodno je imao pomagača u autu. Jedini koji je preživio napad je Stipo Z. (51) koji je operiran u KB Dubrava

VIDEO

Stipo Z. (51), gotovo bez treptanja, gledao je u tijelo svoje žene Milice (53) i zapomagao. Teško ranjena ležala je na betonu ispred kuće. Nekoliko metara dalje, na kućnom pragu, ležalo je propucano tijelo Miličine sestre Vukosave G. (55). Svi su žrtve mahnitog ubojice koji je nakon napada pobjegao. Policija ga još traži. 

U petak predvečer je u naselju Žuti breg u zagrebačkoj Dubravi ubojica naprasno trubio ispred Vukosavine kuće. Čim je otvorila, upucao ju je pištoljem. Odmah je izdahnula. Ubrzo je stradala i sestra Milica, te Miličin suprug Stipo.

Držao sam ga. Bio je svjestan, ali shrvan. Žena mu je umirala pred očima

Motiv okrutnog zločina još nije poznat. Mnogi spominju Vukosavina sina jedinca Slavka koji je prije nekoliko mjeseci otišao živjeti u Berlin, a navodno je imao probleme s dugovima. No policija to nije potvrdila. 

Također, još nije razjašnjen ni tijek napada. Naime, kuća bračnog para je odmah iza Vukosavine kuće, a policija je u subotu pretraživala zajedničko dvorište i dvorište susjede. Drama koja je trajala nekoliko minuta vjerojatno se većim dijelom odvijala vani. Još nije poznato je li obitelj bila skupa u kući ili je bračni par, začuvši zapomaganje Vukosave, izletio iz kuće i tada nastradao.

- Oni su vjerojatno bili kolateralne žrtve. Milica je naletjela na metak, a Stipo se vjerojatno hrvao s ubojicom pokušavajući obraniti ženu i sebe - rekao je susjed. Stipi je pomogao poznanik.

Ubojica je imao pomagača u autu

- Susjeda je išla iz dućana i vidjela ubojicu kako bježi. Imao je pomagača u autu. Potrčala je za njima, a potom odustala i došla u obližnji kafić. Ubili su, ubili su ih!, povikala je. Pohitali smo skupa do Vukosavine kuće. A ondje šok. Dotrčali smo do Stipe. Poderao sam mu majicu tražeći ranu. Držao sam ga. Bio je svjestan, ali shrvan. Žena mu je umirala pred očima - govori susjed. 

Iako ju je Hitna prevezla u KB Dubrava, Miličine ozljede bile su preteške. Jedini preživjeli i jedini svjedok Stipo ranjen je na dva mjesta (oko trbuha i u predjelu natkoljenice) te je nakon napada operiran. Vidio je ubojicu. 

Policija traži ubojicu

Oružje nisu našli, ali moguće je, bude li dovoljno tragova, s čahura izolirati DNK i povezati ga s ubojicom. Također, susjedi su spominjali srebrni automobil koji je u to vrijeme bio u ulici. Pregledavanjem snimki kamera iz okruženja policija može doći do novih tragova.

Možda je ubojstvo povezano i s tvrtkom koju je vodio Slavko G. te građevinskom tvrtkom čiji je vlasnik Stipo Z. Navodno su mu prijetili.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 116
VIDEO

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama
VIDEO: MATAKOVI NA VISOKOJ NOZI

Optuženi da su prevarili ljude za stotine tisuća eura. Šetaju se Zadrom u skupocjenim šlapama

Plus+ Bračni par Luka Grgo i Adriana Matak tereti za pet financijskih prijevara teških 350 tisuća eura. Pušteni su iz istražnog zatvora uz mjere opreza

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do  kada više taj strah?'
MAGNITUDA 1.3 PO RICHTERU

Zatreslo kod Zagreba: 'Osjetila se vibracija i tutnjava. Zaljuljalo se sve. Do kada više taj strah?'

Epicentar potresa od 1.3 po Richteru bio četiri kilometra zapadno od Svetog Ivana Zeline
Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju
NOVA ŠEFICA

Radnici Varteksa točno u 6 sati počeli štrajk: Nova direktorica im nudi 50 eura da ne štrajkaju

Prosječna neto plaća u Varteksu lani je iznosila 570 eura mjesečno. Nedavno je Dražen Dobiš iz Požege smijenjen iz uprave Varteksa...