Obavijesti

News

Komentari 275

Vigilare: Milanović širi govor mržnje, netolerancije i kleveće

Vigilare: Milanović širi govor mržnje, netolerancije i kleveće
1

Udruga Vigilare iznimno je uznemirena izjavama Milanovića koji je na sjednici Vlade optužio Crkvu da je zadnjih 20 godina štitila zločince. Pozivaju građane na akciju

VIDEO

Udruga Vigilare poslala je dopis premijeru Zoranu Milanoviću koji izražava nezadovoljstvo njegovim izgovorenim riječima na 99. sjednici Vlade. 

Dopis prenosimo u cijelosti:  

Poštovani gospodine predsjedniče Vlade Republike Hrvatske! 

Kao građanska udruga vrlo smo uznemireni Vašim izjavama koje ste izrekli 26. lipnja 2013. na 99. sjednici Vlade, kada ste izravno optužili (Katoličku) Crkvu da je štitila zločince („zločince su ovih 20 godina štitili Crkva…“). Ovo su izrazito teške riječi i optužbe protiv jedne vjerske zajednice čiji članovi čine skoro 90 posto stanovništva Hrvatske. 

Vi ste predsjednik Vlade Republike Hrvatske te svaka Vaša riječ ima veliku težinu i posljedice. Nemate pravo ni mandat generalizirati i optuživati bez konkretnih dokaza bilo koju organizaciju, a posebno ne Katoličku Crkvu. U suprotnom širite govor mržnje, netolerancije i na kraju klevetu, diskriminirajući i bacajući ljagu na građane koji se smatraju katolicima. 

Gospodine Milanoviću, kao predsjednik Vlade Republike Hrvatske u svojim riječima budite odgovorni, gradite mostove suradnje i stvarajte mir u Hrvatskoj, a ne netrpeljivost. 

Ako znate da je netko štitio nekakve zločince, onda recite precizno tko, imenom i prezimenom, i to svakako prijavite Državnom odvjetništvu. Sve ostalo su opasna naklapanja, a za Vaše izgovorene riječi zahtijevamo ispriku svim građanima katoličke vjeroispovijesti koji čine veliku većinu hrvatskog društva. 

S poštovanjem 

Dr. sc. Vice John Batarelo 

Predsjednik Vigilare

Od građana zatražili otvorenu 'e-mail akciju'

No, osim službenog dopisa Udruga je krenula i u otvorenu 'e-mail akciju' protiv premijera. Naime, kako prenosi Večernji list, građanima su poslali isti ovaj dopis te ih pozivaju da reagirate na spomenutu Milanovićevu izjavu. 

- Najodgovorniji (u smislu dužnosti, službe i časti koju obnaša) državni službenik, Crkvu je optužio da je zadnjih 20 godina štitila zločince i time neizravno optužio i sve građane-vjernike koji čine veliku većinu hrvatskoga društva! - stoji u pozivu građana.

Pozivaju stoga građane da pročitaju dopis upućen Milanoviću, te da potom napišu svoj ili mogu iskoristiti tekst Udruge Vigilare. traže od građana da se potpišu na dnu i da pošalju mail na adrese: predsjednik@vlada.hr, press@vlada.hr, info@Vigilare.org. 

Također, Udruga Vigilare moli i da ovaj mail pošalju dalje svojim prijateljima i znancima, te da, ako imaju vremena, nazovu Ured predsjednika Vlade i da i na taj način izraze svoje stavove. Pritom su objavili telefonski broj Ureda.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 275
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea
VIDEO: STIGLO ŠEST BORBENIH AVIONA

Održali govore: Zoran Milanović pozdravio Plenkovića i čestitao svima u nabavci aviona Rafalea

Milanović je čestitao svima koji su sudjelovali u nabavi Rafalea. Podsjetio je na Rudolfa Perešina i ostale pilote koji su "dali čudo" u vremenima stvaranja države.