News

Komentari 1

Vijećnik Ante Franić se pravda: "Nisam falsificirao dokumente prilikom kupnje BMW-a"

Vijećnik Ante Franić se pravda: "Nisam falsificirao dokumente prilikom kupnje BMW-a"

Moćnici koji su se uzvrtjeli i znaju da ću uskoro prokazati njihove muljaže s gradskom imovinom pokušavaju s ovakvim smiješnim pritiscima utjecati na mene, komentirao je Franić

Nezavisni gradski vijećnik Ante Franić (39) opovrgava medijske napise da je falsificirao račun od kupnje automobila koji je kupila njegova žena, a u današnjem priopćenju splitska policija navodi kako se za 39-godišnjeg muškarca osnovano sumnja da je ostvario obilježja kaznenog djela krivotvorenja isprave.

Prema navodima Tportala, Franićeva supruga kupila je automobil u Njemačkoj, a kupnju nije prijavila Carinskoj upravi. Kako piše taj portal, policija je dovršila kriminalističko istraživanje i utvrdila da je krajem 2019. godine Franićeva supruga u Njemačkoj kupila automobil (BMW 1), nakon čega kupnju nije prijavila Carinskoj upravi.

Četiri mjeseca poslije, lani u travnju Franić se pojavio u Stanici za tehnički pregled u Solinu i sa svojom osobnom iskaznicom pokušao registrirati automobil, pri čemu je navodno priložio falsificirani račun, tvrdi Tportal.

Franić opovrgava te informacije.

"Navodno krivotvorenje računa kojim se želi pokazati da sam želio izbjeći 1000 kuna kazne nakon što sam vozilo platio 20.000 eura je trivijalno i smiješno uopće komentirati", ističe Franić u pisanoj izjavi za Hinu.

Po njegovim riječima, političke igrice u Splitu idu dalje.

"Moćnici koji su se uzvrtjeli i znaju da ću uskoro prokazati njihove muljaže s gradskom imovinom pokušavaju s ovakvim smiješnim pritiscima utjecati na mene", tvrdi Franić.

Splitsko-dalmatinska Policijska uprava, ne spominjući identitet, izvijestila je kako je završeno kriminalističko istraživanje nad 39-godišnjim muškarcem u vezi s kupnjom vozila 2019. godine.

"Utvrđeno je postojanje osnovane sumnje da je ostvario obilježja kaznenih djela krivotvorenja isprave i ovjeravanja neistinitog sadržaja na način da je izradio ili pribavio krivotvoreni račun o kupnji vozila na svoje ime, jer treća osoba koja je kupila vozilo 2019 godine nije u roku od 15 dana od izdavanja računa izvršila prijavu nadležnoj Carinskoj upravi, a bila je to dužna napraviti", priopćila je splitsko-dalmatinska PU.

Kako se navodi u priopćenju, 39-godišnjak je u travnju 2020. radi registracije vozila djelatnicima Stanice za tehnički pregled uz osobnu iskaznicu priložio i krivotvoreni račun o kupnji vozila kao dokaz o njegovu vlasništvu te ih je "doveo u zabludu da se radi o originalnom računu". Na temelju dostavljene dokumentacije, dodaje se u policijskom izvješću, vozilo je registrirano i izdana je prometna dozvola.

"Protiv 39-godišnjaka će biti nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava", navodi se u policijskom priopćenju. "O svemu utvrđenom ćemo izvijestiti i nadležnu Carinska upravu kako bi bili u mogućnosti poduzeti mjere i radnje iz svoje nadležnosti", poručili su iz splitske policije.

Franić smatra da je kaznena prijava bez pravne osnove.

"Što se tiče same navodne kaznene prijave, ona je bez ikakve pravne osnove budući da su vozilo i carinska davanja u cijelosti plaćeni s mojeg bankovnog računa", rekao je Franić.

Najčitaniji članci