Obavijesti

News

Komentari 15

Vijećnik SDSS-a optužuje za malverzacije čelnika Benkovca

Vijećnik SDSS-a optužuje za malverzacije čelnika Benkovca
2

Da je bilo kakvih kriminalnih radnji DORH bi sigurno dalje postupao. Riječ je, dakle, o bedastoćama bivšega krajinskoga milicajca, rekao je gradonačelnik Benkovca

VIDEO

Željko Bajalica (SDSS), vijećnik srpske nacionalne manjine u benkovačkom Gradskom vijeću optužio je tamošnjega gradonačelnika i saborskoga zastupnika HDZ-a, Branka Kutiju za malverzacije oko sanacije divljih odlagališta te korištenje službenoga vozila. Na konferenciji za novinare Bajalica je prozvao Kutiju da je pri donošenju odluka o sanaciji odlagališta zaobišao Gradsko vijeće, te se zapitao gdje je nestalo 2,7 milijuna kuna namijenjenih za taj posao.

- Jedna firma je trebala dobiti dva milijuna kuna, a druga 700.000. Posao nisu obavili do kraja, nego su se povukli s gradilišta. Grad im, prema mojim saznanjima, nije isplatio za obavljeni posao, a gradonačelnik je u materijalima za Gradsko vijeće prikazao kao da im je isplatio - ustvrdio je Bajalica. 

Gradonačelnik Kutija odgovara kako takve konstrukcije za njega nisu ništa novo, te da je već više puta isto pitanje postavljao i na sjednicama Gradskoga vijeća. Podsjeća i na dvije anonimne prijave DORH-u, koje nisu rezultirale kaznenim postupkom. 

- DORH je u lipnju prošle godine primio dvije prijave protiv mene i tražili su da se očitujemo. Mi smo to učinili i dostavili državnom odvjetništvu svu dokumentaciju. Kasnije nas više nikada nitko nije kontaktirao. Da je bilo kakvih kriminalnih radnji DORH bi sigurno dalje postupao. Riječ je, dakle, o bedastoćama bivšega krajinskog milicajca, koji ne zna što bi od svoje dokonosti - odgovorio je na prozivke gradonačelnik Kutija. 

Osvrnuo se i na Bajaličine optužbe da je prijavljen u Lisičiću, a živi u Zadru, te da je tako oštetio gradski proračun za više tisuća kuna koristeći službeno vozilo. 

- Saborski sam zastupnik i živim na više adresa, i u Zagrebu i u Zadru i u Lisičiću. A, službeno vozilo grada koristim samo u službene potrebe, s njime u polje sigurno ne idem - rekao je Kutija. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C