Obavijesti

News

Komentari 10

Vinkovački vijećnik objavio je fotografiju trupla na podu. Iz GTG-a kažu: Sve je po propisima

Vinkovački vijećnik objavio je fotografiju trupla na podu. Iz GTG-a kažu: Sve je po propisima

Nakon što je vijećnik Goran Kajkić objavio fotografiju omotanog trupla na podu u mrtvačnici, iz poduzeća GTG su rekli da se postupalo prema propisima i da im fotografija nije poznata te da je izvađena iz konteksta

VIDEO

Vinkovački vijećnik Goran Kajkić na Facebooku je u ponedjeljak objavio fotografiju tijela zamotanog u plahtu koje je ostavljeno na podu, u prostoru gradskog društva GTG. 

Navodi da je prema fotografiji tijelo bilo u prednjem dijelu mrtvačnice gdje se izražava sućut prije pogreba na Vinkovačkom groblju. 

- Jako rijetko ostanem bez teksta i riječi, ali zbog ovoga nekoliko dana nisam mogao doći sebi te sam ostao zaprepašten. Dobio sam dojavu s fotografijom kako se postupa prema pokojnicima od strane GTG -a, tvrtke koja je u većinskom vlasništvu Grada Vinkovaca, a ima ovlasti obavljati usluge vezane za ukop pokojnika. Prema fotografiji, tijelo pokojne osobe nalazi se ostavljeno na podu u prednjem dijelu mrtvačnice tj. prostoriji gdje se izražava sućut prije pogreba na Vinkovačkom groblju - napisao je Kajkić uz fotografiju. 

GTG: Fotografija izvađena iz konteksta

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Iz društva Grijanje, tržnica, groblje za Index su se pozvali na Pravilnik kojim je određen način postupanja prema ljudima preminulima od zaraznih bolesti i kažu da je ovo takav slučaj. No ne pojašnjavaju zašto je tijelo na podu.

Kažu i da im fotografija nije poznata, kao ni tko ju je snimio. Dodaju da je izvađena iz konteksta i plasirana s ciljem difamiranja ugleda društva i djelatnika u političke svrhe. 

- U konkretnom slučaju se radi o slučaju osobe umrle od zarazne bolesti navedene u čl.4. st.1 Pravilnika o uvjetima i načinu obavljanja opremanja, prijenosa, prijevoza, kremiranja, pogreba i iskopavanja umrlih osoba te o uvjetima glede prostora i opreme pravnih i fizičkih osoba za obavljanje opremanja, prijenosa, prijevoza, kremiranja, pogreba i iskopavanja umrlih osoba, u kojem je naveden prijevoz u svrhu kremiranja ako je ono zavijeno u platno i natopljeno odgovarajućim dezinfekcijskim sredstvom koje se potom stavlja u plastičnu vreću od polietilena debljine minimalno 200 mikrona sa zatvaračem", kažu za Index

Dodaju i da su bili dužni poštovati smjernice za postupanje s preminulima od Covida. Poručili su i kako su uvijek vodili računa o pijetetu pokojnika. 

Kajkić traži ostavke gradonačelnika

- Ovo je za svaku osudu gdje pozivam odgovornost i ostavke gradonačelnika Ivana Bosančića te direktora GTG-a, njih smatram direktno odgovornim za ovo što se dešava u GTG-u - poručio je Kajkić na Facebooku.
 
- Slavonci su poznati po ljubavi prema ljudima, druženju i običajima, ali izgleda da se i kod nas pod HDZ-ovim upravljanjem počinju razvijati bezosjećajni ljudi koji ne poštuju dostojanstvo. Ispričavam se svima koji su ovo morali vidjeti, no i sam ostao sam šokiran viđenim - napisao je.

Kaže i da je kao građanin i vijećnik sve prijavio policiji, DORH-u i inspekcijama.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag
Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.