Obavijesti

News

Komentari 1

U Sisku i Požegi padale kiša i tuča, oštećeni su vrtovi i vozila

U Sisku i Požegi padale kiša i tuča, oštećeni su vrtovi i vozila
60

Tuča veličine lješnjaka padala je u ponedjeljak u Sisku. Vinkovce je u nedjelju oko ponoći zahvatilo nevrijeme. Jak vjetar čupao je stabla i "nosio" crepove

VIDEO

Na Sisak i okolicu u ponedjeljak oko podneva se, nakon sparnog jutra i prijepodneva, sručio žestoki pljusak. Mjestimično je s kišom padala tuča veličine lješnjaka pa su mnogi vozači u tim dijelovima grada nastojali skloniti svoja vozila pod krošnje drveća.  

Takav pljusak praćen ledom Siščani već dugo ne pamte, a na dijelovima grada nastale su štete u vrtovima i na vozilima. Osim Siska, jako nevrijeme praćeno tučom pogodilo je i Požegu. Čitatelji su nam poslali  nekoliko fotografija leda veličine oraha. Kažu kako je tuča uništila brojne voćnjake i usjeve. S obzirom na to da je sve trajalo nekoliko trenutaka, izostale su veće štete, no, očekuje se da će one biti poznate tek sutra kada poljoprivrednici obiđu svoje usjeve. 

Tmurni oblaci napustili su požešku kotlinu preko Kutjeva i otišli su na sjeverno područje Brodsko-posavske županije. U samom središtu Podvinja, prigradskog naselja Slavonskog Broda, vjetar je srušio betonski rasvjetni stup, navodno ima i oštećenih automobila. U tom dijelu za promet je zatvoren dio prometnice kroz sam centar Podvinja, policija preusmjerava vozače na okolne ceste. Dio naselja je ostao bez struje.

Pijavica je poharala naselja Cernik i Opatovac. Neslužbeno doznajemo da ima oko 20 oštećenih krovova. Na terenu su policija i vatrogasci koji pomažu ljudima da koliko toliko saniraju štete kako bi mogli dočekati nove padaline. 

Vinkovci: Jak vjetra čupao stabla

Olujni vjetar koji je u nedjelju oko ponoći zahvatio Vinkovce i vinkovački kraj bio je toliko jak da je čupao stabla s korijenjem. Načinjena je znatna šteta u gradu, a pojedincima su stradali i automobili. Najlošije su prošli stanovnici Ulice Ivana Mažuranića gdje je, uslijed udara groma, puklo drvo i palo na tri parkirana automobila. 

Dva su manje oštećena, ali je trećem uništen krov, razbijena vrata i vjetrobransko staklo. Vjetar je otpuhao i crepove s nekoliko kuća, a i na Trgu Josipa Runjanina pala je velika grana sa stabla. U dvadesetak minuta, koliko je trajalo nevrijeme, smjenjivali su se gromovi i munje, olujni vjetar, kiša, pa čak i led. Neki dijelovi vinkovačkog kraja ostali su bez struje. Oluja je djelomično zahvatila i Osijek gdje je također nestalo struje. 

Ni Knin olujno nevrijeme nije zaobišlo. Prometnice su poplavile jer kanalizacija nije mogla 'progutati' toliku količinu vode.


Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'
ČETNICIMA LEGIJA OKRENUO LEĐA

Tajni spisi CIA-e o Bljesku: Vršili pritisak na Tuđmana, iznenadila ih brza akcija; 'Zabrinuti smo'

CIA-ini zapisnici sa sastanka održanog 4. svibnja 1995. godine, praktički samo nekoliko sati nakon završetka Bljeska pokazuju koliko ih je iznenadila operacija...

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci
OPSADNO STANJE

Užas u Londonu: Zabio se u kuću pa izašao i sjekao ljude mačem! Među ozlijeđenima i policajci

Muškarac se prvo autom zabio u jednu kuću, zatim je počeo napadati ljude koji su čekali metro na stanici na sjeveroistoku Londona. Policija je objavila da je više ozlijeđenih, a napadača su uhitili
Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje
MORH PRIOPĆIO

Rafalei u srijedu lete po cijeloj Hrvatskoj: Evo kada i gdje

Preletom iznad cjelokupnog teritorija Republike Hrvatske piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva izvest će svoju prvu zadaću višenamjenskim borbenim avionima Rafale u znak zahvalnosti i poštovanja prema svim sudionicima vojno-redarstvene operacije “Bljesak”, priopćio je MORH