Obavijesti

News

Komentari 9

Vinkovci: Manijak (71) pucao je na ženu i policajca iz nelegalnog pištolja, imao 1,2 promila u krvi

Vinkovci: Manijak (71) pucao je na ženu i policajca iz nelegalnog pištolja, imao 1,2 promila  u krvi

Nisam bio kod kuće, mene je uplašena supruga nazvala jer je čula pucnjavu i dernjavu. Uplašilo ju je to i nije znala što napraviti, rekao nam je jutro nakon napada Mirjanin susjed, Tibor Tomonji (40)

VIDEO

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 71-godišnjakom iz Retkovaca zbog sumnje u počinjenje dva kaznena djela pokušaja teškog ubojstva umirovljenice Mirjane (53) i policijskog službenika PU vukovarsko-srijemske. Podsjećamo, radi se o slučaju u kojem je manijak ušao ženi u kuću u Vinkovcima. Nakon što je žena pobjegla iz kuće, trčao je za njom i pucao. Blizu je bio policajac van službe na kojeg je muškarac također zapucao.

Muškarac (71) provalio u kuću u Vinkovcima i propucao vlasnicu
Muškarac (71) provalio u kuću u Vinkovcima i propucao  vlasnicu

Propucao joj ruku

Policija je objavila da je osumnjičeni muškarac (71) imao 1,2 promila kad je u srijedu u 21.30 pokušao provaliti u obiteljsku kuću umirovljenice Mirjane u Novoj ulici u Vinkovcima.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Kad ga je vidjela, prijetio joj je da će je ubiti. Nazvala je policiju i pobjegla. No muškarac je trčao za njom do susjedne ulice i pucao. Jedan metak pogodio ju je u ruku.

- Ja tu večer nisam bio kod kuće, mene je uplašena supruga nazvala jer je čula pucnjavu i dernjavu. Uplašilo ju je to i nije znala što napraviti - rekao nam je jutro nakon napada Mirjanin susjed, Tibor Tomonji (40).

Na sreću, u blizini je bio policijski službenik PU vukovarsko-srijemske van službe. Napadača je više puta upozorio te mu naredio da baci pištolj, no 71-godišnjak ga nije poslušao. Ne mareći za upozorenja manijak je nastavio pucati na Mirjanu, ali i na policajca.

Drama u Vinkovcima: U kući je zatekla provalnika, upucao ju je i pobjegao. Policija ga uhvatila
Drama u Vinkovcima: U kući je zatekla provalnika, upucao ju je i pobjegao. Policija ga uhvatila

Dva pokušaja teškog ubojstva iz nelegalnog pištolja

Policajac je uzvratio. Uskoro su u pomoć stigli policijski službenici PU Vukovarsko-srijemske koji su uspjeli svladati napadača.

- Čim su dobili dojavu, policajci su vrlo brzo došli na mjesto napada i uspjeli fizički savladati napadača u blizini doma 53-godišnjakinje - rekao nam je Dragoslav Živković, glasnogovornik PU Vukovarsko-srijemske. 

Mirjana je ubrzo prevezena u Opću županijsku bolnicu Vinkovci gdje je utvrđeno kako je lakše ozlijeđena. Napadač i policijski službenik nisu ozlijeđeni.

U petak je dovršeno kriminalističko istraživanje te je 71-godišnjak uz kaznenu prijavu predan pritvorskom nadzorniku. Osim samog napada zbog kojeg ga se tereti za dva pokušaja teškog ubojstva, nezakonito je posjedovao i oružje te streljivo.

Slijedi mu optužni prijedlog nadležnom sudu.

- Načelnik Policijske uprave vukovarsko-srijemske ocijenio je uporabe sredstava prisile opravdanima i na zakonu utemeljenima. – rekli su iz policije. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...
EU IZBORI

Potvrđeno za 24sata: Plenković ide u Europski parlament? Nosit će listu. Ovo su ostala imena...

Po snazi HDZ-a, Plenković sigurno osvaja petogodišnji mandat na izborima 9. lipnja. To će opet otvoriti raspravu o tome hoće li uopće ostati u Hrvatskoj ako mu ponude pozicije unutar europskih institucija

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'
SASTAO SE VRH HDZ-A

Plenković: 'Milanović odmah treba dati ostavku. Sad ću iz inata i dišpeta formirati 76!'

Nakon sastanka vrha HDZ-a, šef stranke Plenković obratio se javnosti
Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u