Obavijesti

Promo sadržaj

Vinkovo u Iloku - mjesto dobrih emocija i još boljih vina

Vinkovo u Iloku - mjesto dobrih emocija i još boljih vina
3

Doći u Ilok za Vinkovo pravi je potez, jer širom vinogorja u vinogradima, a isto tako u podrumima i u naselju, možete očekivati dobru vinsku kapljicu, domaću hranu, pjesmu i gostoljubivost

Vinkovo je pučko-vjerski obred blagoslova vinograda i početka vinogradarske godine, uz druženje, zvuke tamburice, pečene kobasice, slaninu i vino u vinogradima i podrumima vinara. Blagdan je uvijek 22. siječnja, ali se manifestacija u Iloku zbog brojnih gostiju zadnje četiri godine proširila i na najbliži vikend. 

Isto tako biti će i ove godine, kada zabava traje sve do 22. siječnja kada većina vinograda tradicionalno održava blagoslov vinograda s kojim simbolično ulaze u novu vinogradarsku godinu. To je autentični i važan vinogradarski blagdan kada vinogradari  trs vinove loze simbolično režu, vješaju se kobasice i sve zalije s malo vina uz molitvu da godina bude rodna. S tog i drugih trsova običava se odrezati nekoliko ključića, koji nakon što u posudi s vodom i u toploj  kuhinji potjeraju, služe za prognoziranje rodnosti nastupajućeg godišta. No to je i prigoda da se osim obreda zajedno sa svojim prijateljima, partnerima i gostima  druži i veseli uz jelo, odlična vina Iločkih podruma i pjesmu bez obzira na vremenske uvjete. 

Središnja proslava u vinogradima kao i inače predviđena je na vinogradarskoj poziciji Iločkih podruma  - „Vukovo“, u utorak 22.1. od 13 sati. Ovogodišnja kuma biti će ministrica regionalnog razvoja i EU fondova Gabrijela Žalac a uz nju će proslavu uveličati pomoćnica ministra poljoprivrede Marija Vučković, Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić te većinski vlasnik Iločkih podruma Juraj Mihaljević.

Nakon tradicionalnog blagoslova slijedi druženje uz pokladno jahanje, tamburaše, slavonske i srijemske delicije te vrhunska vina Iločkih podruma.

Svi ljubitelji dobroga vina i još boljih emocija dobrodošli su na Vinkovo! 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci
PROMO

JGL nudi više radnih mjesta u novim pogonima u Rijeci

JGL, vodeća farmaceutska kompanija u domaćem vlasništvu, oglasila je veći broj radnih mjesta na različitim pozicijama. To su: Operater pripreme materijala za proizvodnju, Operater u farmaceutskoj proizvodnji i Operater na poslovima čišćenja i dezinfekcije u sterilnoj proizvodnji.

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“
PROMO

Vidovnjakinja Sandra nas vraća na „pravi put“

Ako vas more ljubavne, financijske, zdravstvene ili poslovne brige, znajte da je vidovnjakinja Sandra ovdje za vas! Bilo da ste u Hrvatskoj ili inozemstvu, Sandrinom „kirurški preciznom“ Daru vidovitosti neće promaknuti fini detalji iz vaše prošlosti, sadašnjosti i budućnosti!
U Hrvatskoj se pokušava izgraditi lokalni identitet, a sve kuće i zgrade izgledaju isto
PROMO

U Hrvatskoj se pokušava izgraditi lokalni identitet, a sve kuće i zgrade izgledaju isto

Razgovaramo s Alenom Žunićem, arhitektonskim vizionarom čija su specijalnost urbane preobrazbe i razvoj modela planiranja gradova