Obavijesti

News

Komentari 0

Više od 23 tisuće posjetitelja na ISAP-u u slast je pojelo nekoliko desetaka tona najboljih pršuta

Više od 23 tisuće posjetitelja na ISAP-u u slast je pojelo nekoliko desetaka tona najboljih pršuta

U istarskom Tinjanu održalo se jubilarno 15. izdanje Internacionalnog sajma pršuta koje je okupilo oko 40 izlagača iz cijele Hrvatske i Europe. Feštalo se tri dana i kušali su se najkvalitetniji pršuti iz brojnih zemalja

VIDEO

Više od 23 tisuće ljudi obišlo je ovog vikenda jubilarni 15. Internacionalni sajam pršuta u srcu Istre u Tinjanu. Svoje je najbolje proizvode izložilo oko 40 izlagača iz Hrvatske, Slovenije, Austrije, Italije, Portugala, Španjolske i Crne Gore, pa su posjetitelji na jednom mjestu mogli uživati u najkvalitetnijim pršutima Europe i otkrivati njihove različitosti. Posjetitelji su također pristigli iz cijele Hrvatske i brojnih europskih zemalja, a izlagači su tijekom sajma za njih narezali više desetaka tona pršuta.

Ovo je zasigurno najuspješnije i nasadržajnije izdanje ISAP-a do sada, i pokazalo je kako nešto što je svojedobno započelo praktički kao seoska fešta može izrasti u respketabilnu manifestaciju međunarodnog karaktera koja je svake godine sve bolja te okuplja sve više vrsnih europskih pršutara. U jakoj konkurenciji stručni žiri je odlučio da je šampion ovogodišnjeg sajma istarski pršut pršutane Daniele iz Višnjana koji je ujedno i šampion u kategoriji istarskog pršuta. Šampionske naslove osvojili su također u kategoriji dalmatinskog pršuta Mesnica Lukin iz Zadra, u kategoriji dimljenih pršuta Nira iz Pakovog Sela kraj Drniša, te u međunarodnoj kategoriji crnogorski pršut tvrtke Montstate iz Cetinja.

U opuštenoj atmosferi u kojoj su se isprepleli gastronomski užici, brojne zanimljivosti, edukacija, sport i zabava još je stotinjak raznih drugih proizvođača izložilo svoju ponudu na sajamskom prostoru. Bilo je tu i atrakcija poput panina s pršutom dugog nevjerojatnih 15 metara za čije se spravljanje pobrinula pekara Mlinar, povodom jubilarnih 15 godina ISAP-a, a panin su u slast pojeli posjetitelji nakon što ga je narezao načelnik Općine Tinjan Goran Hrvatin sa svojim suradnicima.  Tijekom trajanja sajma održale su se i brojne zanimljive radionice i degustacije, a bile su tu i dvije vođene degustacije naziva "Pršut i vino" za koje su se pobrinuli  stručnjaci iz Udruge senzornih analitičara Gustus te odveli sudionike na jedinstveno gastro putovanje. Sva ova događanja, kao i cijeli ISAP, svojim su vrhunskim vinima popratili vinari upotpunivši dojam najboljim vinskim okusima Istre. 

Naravno, sve je obilježilo i mnogo dobre glazbe i vrlo posjećenih koncerata, pa je brojna publika prvi dan pjevala i plesala uz Severinu i Replay band, drugi dan je ovacije su dobili Night Express i Luka Basi, a trećeg dana feštu su do maksimuma užarili Gustafi. 
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku
UŽAS U MEKSIKU

VIDEO Našli 4 tijela u bunaru: Sumnja se da se radi o braći koja su putovala i u Hrvatsku

Državno odvjetništvo meksičke savezne države Baje Californije navelo je da će forenzičari analizirati tijela kako bi se utvrdilo radi li se o nestaloj braći.

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...
Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju
FOTOGRAFIJA PRIVOĐENJA

Ovo je muškarac osumnjičen za ubojstvo u Zagrebu: Izbo majku pa otišao u kafić i čekao policiju

Zagrebačka policija izvijestila je o detaljima teškog ubojstva na Črnomercu