Obavijesti

News

Komentari 149

Višnja (74) 'oprala' Culeja: Ja sam protiv onih na pozicijama

Višnja (74) 'oprala' Culeja: Ja sam protiv onih na pozicijama
1

Višnja Škreblin najstarija je zagrebačka aktivistica koja je, kaže, bila na svim prosvjedima od 1997. godine, osim na onima koje su organizirali sindikati jer 'igraju igru koja paše samo njima'

VIDEO

- Borim se za pravo i pravdu na svoj način - iskreno, bez razmišljanja. Meni ne treba pozicija, borim se protiv onih koji pozicije imaju, a uništavaju nas, kaže Višnja Škreblin (74), najstarija zagrebačka aktivistica, koja je propustila malo koji prosvjed unatrag dva desetljeća. 

Makar teško pokretna, pojavila se i u ponedjeljak ujutro pred Saborom, i izdržala tamo do kasnog popodneva. Oko vrata je imala poruku "Možete ući, a kako izaći?!", za zastupnike koji će prestati s radom i otići na godišnje odmore, a da neće izglasati zakon o obnovi potresom uništenih zgrada.

Pogledajte video:

Pokretanje videa...

01:26

- Uzela sam ja i špigl pa ga namjestila tako da, dok izlaze, u njih blješti zraka sunca. Neki su valjda mislili da je snajper pa bi se pognuli, a ja im onda vikala da ih bum sa svojim kolicima pregazila!, uz smijeh će gospođa Višnja. Pozvala je zastupnike da se po izlasku pogledaju u njeno ogledalo.

- Pogledali su se Mirando Mrsić, Bojan Glavašević i Krešo Beljak, drugi nisu. Bilo je i jako nepristojnih, kaže najstarija aktivistica, koja je imala verbalni okršaj i sa HDZ-ovim zastupnikom Stevom Culejem.

- Kaj ste je dopeljali, daj dopeljajte neku kvalitetnu, kazao je Culej okupljenima, a gospođa Škreblin mu odgovorila da je ona kvalitetna, i tu kako bi sudila o njemu, a ne on o njoj.

- Na svim sam prosvjedima od 1997. naovamo bila, osim na sindikalnima. Sindikate sam skužila, igraju igru koja samo njima paše, kaže.

Radni vijek je provela u administraciji jedne velike građevinske firme, a na prosvjede krenula zbog pljačke u pretvorbi i privatizaciji. Ima troje djece i petero unučadi. Nije se odazvala nedavnom terminu za operaciju.

- Ne bum ja još tamo išla pa da umrem, a oni kažu da je od korone, ha!, smije se Višnja. Uporna je, dodaje, jer je ljuta. Na pitanje što joj kažu njeni doma, odgovara kako se sa suprugom lijepo podijelila - on ide na sprovode, a ona na prosvjede. Djeci nije baš drago što prosvjeduje, ali znaju da će ona - i dalje po svome. 
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 149
VIDEO

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...
POSTIZBORNI PREGOVORI

Pljušte reakcije na Ustavni sud. Oglasili se Bartulica, Grbin...

Nakon održanih parlamentarnih izbora stanje je ovakvo - HDZ 61 mandat, Rijeke pravde 42, Domovinski pokret 14, Most 11, Možemo 10, NPS 2, IDS 2, Fokus 1

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'
O MANDATARU, PLENKOVIĆU, USTAVNOM SUDU...

VIDEO Milanović: 'Ovo sve je priprema za državni udar. To im neće proći, nemojte se bojati'

Predsjednik Milanović se svojim ponašanjem sam doveo u situaciju da se isključuje od mogućnosti da bude mandatar. Političke stranke koje ga podržavaju toga moraju biti svjesne, poručili su s Ustavnog suda
Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja
LOV NA 76 POTPISA

Tko je u ekipi za pregovore između HDZ-a i DP-a: Plenković stavio čovjeka od povjerenja

Plus+ SDP sada predlaže vladu od godinu dana koja bi okupila cijelu oporbu. HDZ-ove pregovore s DP-om će voditi Medved. Most i Možemo za manjinske vlade, ali jedni sa drugima ne mogu