Obavijesti

News

Komentari 13

Splitski kriminalci pripremali su likvidaciju i krijumčarili drogu. Sud nekima smanjio kazne...

Splitski kriminalci pripremali su likvidaciju  i krijumčarili drogu. Sud nekima smanjio kazne...

Riječ o postupku protiv zločinačke organizacije predvođene Deanom Majstorovićem, a koju su još činili Dino Stojanović, Hrvoje Miljak, Luka Buzdovančić, Jerko Malvasija, Bosiljko Šakić i Ivan Šunjić...

VIDEO

Visoki kazneni sud (VKS) djelomično je ukinuo, djelomično preinačio i djelomično potvrdio prvostupanjsku presudu Županijskog suda u Splitu protiv sedmorice optuženika za više nedjela u sastavu zločinačkog udruženja među kojima je krijumčarenje droge i planiranje likvidacije. Riječ o postupku protiv zločinačke organizacije predvođene Deanom Majstorovićem, a koju su još činili Dino Stojanović, Hrvoje Miljak, Luka Buzdovančić, Jerko Malvasija, Bosiljko Šakić i Ivan Šunjić.

Pripadnici skupine su nepravomoćno osuđeni na više od 39 godina zatvora zbog optužbi za zločinačko udruživanje u cilju krijumčarenja veće količine droge iz Južne Amerike, planiranje likvidacije jedne osobe te bacanje molotovljevih koktela na dva objekta u Splitu radi zastrašivanja.

VKS je, ne navodeći identitete, priopćio da je odlučujući o žalbama Uskoka i optuženika djelomično prihvatio žalbu Hrvoja Miljka i u odnosu na njega ukinuo nepravomoćnu presudu u odluci o troškovima kaznenog postupka te u tom dijelu predmet vratio prvostupanjskom sudu na ponovno odlučivanje.

Detalji zatvorskog okršaja: Điđi je Zavadlavu opalio pljusku i na njega nasrnuo. Ovaj se branio...
Detalji zatvorskog okršaja: Điđi je Zavadlavu opalio pljusku i na njega nasrnuo. Ovaj se branio...

Nadalje, djelomično je prihvaćena žalba Dine Stojanovića te preinačena prvostupanjska presuda u pravnoj oznaci djela, a posljedično i u odluci i kazni pa je Stojanoviću s prijašnjih sedam i pol godina kazna preinačena na šest godina zatvora.

U odluci o kazni preinačena je presuda i u odnosu na Deana Majstorovića koji je nepravomoćno osuđen na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 godina. Odlukom prizivnog suda ta je kazna smanjena na jedinstvenu kaznu zatvora od 10 godina.

Apelacijski sud ističe da su u preostalom dijelu žalbe Uskoka i svih optuženika odbijene kao neosnovane te je potvrđena prvostupanjska presuda.

Vatrene ulice i bojište u kvartu Skalice: 'Nisu se smili petljat s materom, neće na ovome stat'
Vatrene ulice i bojište u kvartu Skalice: 'Nisu se smili petljat s materom, neće na ovome stat'

VKS je, u odnosu na žalbu tužiteljstva protiv odluke o kaznama, a polazeći od svrhe kažnjavanja, zaključio kako nema mjesta postrožavanju, kako pojedinačno utvrđenih kazni koje je prvostupanjski sud izrekao optuženicima tako i jedinstvenih kazni zatvora jer takve kazne u sebi sadrže dostatnu količinu društvene osude za počinjena kaznena djela, te će se njima ostvariti svrha kažnjavanja.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 13
VIDEO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...
FELJTON: ČERNOBIL, 3. DIO

Heroji: Znali da im prijeti bolna smrt, ušli su ispod reaktora...

Hrabro su ušli ispod reaktora i ispustili vodu, ali i tamo su prošli pravu dramu jer su ostali bez svjetla. Iako su znali da riskiraju bolnu smrt od radijacije, otišli su i spasili svijet od još veće katastrofe...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.