Obavijesti

News

Komentari 45

Vjenčanje je koštalo 180.000 eura, a razveli se za 8 mjeseci

Vjenčanje je koštalo 180.000 eura, a razveli se za 8 mjeseci
6

Nakon razvoda braka mladoženja se vratio životu u putujućoj zajednici u Irskoj, a mladenka je sa sinom kod roditelja. Vjenčali su se pred kamerama

VIDEO

Joan Furey javnost je upoznala kao zvijezdu popularnog dokumentarnog serijala "My Big Fat Gypsy Wedding" koji je pratio zaruke i vjenčanja mladih Roma u Velikoj Britaniji. Milijuni gledatelja pratili su Joan koja je pred kamerama izjavila da se nikada neće razvesti od mladoženje Patricka Warda (22).

Joan je  u domu svojih roditelja, više nije iskvarcana kao za vrijeme showa. S njom je i jednogodišnji sin Roman, a na ruci više ne nosi vjenčani prsten. Samo osam mjeseci bilo je potrebno da se veliko, 'debelo' vjenčanje pretvori u veliki, 'debeli' razvod. Odluka je postala konačna u travnju prošle godine zbog Patrickovog nerazumnog ponašanja, ljubomore i ponekad opakog temperamenta.

Nakon razvoda Patrick se vratio svojoj putujućoj zajednici u Irskoj, a Joan (25) više se ne čuje s njim. Nije sigurna zna li kako se zove njihov sin. Obiteljski dom ne krasi nijedna fotografija raskošnog vjenčanja, a vjenčanica je prodana nepoznatoj ženi. Joan se nada da će njoj donijeti više sreće. 

- Bila je to moja haljina iz snova, šteta je što to isto nisam osjećala i za muža, dodala je.

Kontroverzni program pružao je uvid u život irskih i engleskih Roma

Kad su istraživači dokumentarca našli zaručenu Joan 2009. godine, dobili su uvid u zanimljiv svijet engleskih i irskih Roma i njihovih putujućih zajednica u Velikoj Britaniji. Kontroverzni program gledateljima je pokazivao svijet oskudno odjevenih, preplanulih Romkinja, od kojih su neke imale tek 16 godina, koje su se izložile brojnim ritualima kako bi ostvarile san o vjenčanju iz snova. 

Serijal je pokazao i mračnu stranu života Roma. Mnogi su imali slabo ili nikakvo obrazovanje. U kombinaciji s nomadskim načinom života mnogi su bili jedva pismeni, piše Daily Mail.

Joan danas priznaje da se vjenčanje nije trebalo održati.

- Nisam voljela Patricka, imala sam sumnje tijekom svih šest mjeseci zaruka, a to se vidjelo i u showu, rekla je.

Iako mu je odlučila pružiti priliku jer je bio dobar prema njoj, na kraju se pokazao potpuno drugačiji.  O otkazivanju je razmišljala i noć uoči vjenčanja, ali zbog svega je osjećala veliki pritisak.

- Da sam u tom trenutko prekinula zaruke to bi bio veliki skandal. Nijedna Romkinja ne radi takve stvari. A osramotila se ne bih samo u svojoj zajednici, nego i na nacionalnoj televiziji, kaže Joan. 

Troškovi vjenčanja navodno su iznosili 150 tisuća funti, ali Joan ne želi razgovarati o tome jer u Romskim obiteljima novac je kao i razvod tabu tema.

- Dok sad radila plaćala sam poreze i godinama sam štedila novac za vjenčanje koje nije koštalo koliko svi misle, rekla je Joan koja je raditi počela s 15 godina nakon što je prekinula školovanje. 

Trenutačno nije u vezi i pokušava naći način da poništi crkveno vjenčanje tako da se jednog dana može ponovo vjenčati u crkvi. Sigurna je u samo jednu stvar, njezino iduće vjenčanje biti će jednako veliko i 'debelo' kao prethodno, ako ne i veće.







Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 45
VIDEO

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma
KRAJ POTRAGE

Tražili ga od petka: Stjepan (26) u ponedjeljak se vratio doma

Stjepanu Posavcu se svaki trag gubi od petka kad se udaljio s adrese prebivališta. U ponedjeljak se vratio kući

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti
PRIPREMITE KABANICE

Planirate roštilj za Praznik rada? Evo kakvo vrijeme će biti

U srijedu će biti sunčano, no postupno će rasti naoblaka te će u drugom dijelu dana mjestimično pasti kiša s grmljavinom...
VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'
METEOROLOŠKI FENOMEN

VIDEO El Nino prži na 52 °C! Zatvorili su tisuće škola, a bit će još gore: 'Ne možemo ni disati'

Filipinske vlasti zatvorile su škole na dva dana nakon što se nekoliko dana zaredom temperatura nije spuštala ispod 40 stupnjeva. U nekim dijelovima zemlje bilo je i preko 50 °C