Obavijesti

News

Komentari 19

Vjernici će na stranici papa.hr moći ostaviti poruke za Papu

Vjernici će na stranici papa.hr moći ostaviti poruke za Papu
1

Biskupi su u srijedu rekli da su spremni za Papin posjet. Predstavili su stranicu na kojoj će biti sve informacije. Na njoj će vjernici moći ostaviti i poruke Benediktu XVI

VIDEO

Biskupi su u srijedu rekli kako je sve spremno povodom dolaska pape Benedikta XVI u Hrvatsku. Predstavili su i internet stranicu papa.hr koja će odbrojavati preostalo vrijeme do posjeta Benedikta XVI. Na stranici će biti  sve informacije o rasporedu Papina posjeta, audio i video sadržaji te dio posvećen papi Ivanu Pavlu II. U radu na web stranici sudjelovalo je 40 studenata volontera. Na njoj će vjernici moći ostaviti i poruke za Papu. 

Molitveno bdijenje sa mladima organizirat će 4. lipnja, na kojem nadbiskupi ne preporučuju da sudjeluju djeca i starije osobe, a svi se mogu prijaviti u svojim župama tako da ispune obrazac na temelju kojeg će dobiti ulaznicu za bdijenje.  Za vjernike koji će dolaziti iz cijele Hrvatske Crkva je osigurala prijevoz i noćenje, te podsjećaju da se svi moraju prijaviti u svojim župama na temelju čega će dobiti ulaznice bez kojih neće biti pušteni na skupove. 

Posjet Svetog Oca prenosit će izravno radio Vatikan na talijanskom jeziku. Predsjednik HBK Marin Srakić istaknuo je da je unatoč cjelogodišnjem planu putovanja, Papa u zadnji čas pristao prihvatiti poziv hrvatskih biskupa i Vlade. Pozvao je vjernike da dođu u što većem broju. Ministar Gordan Jandroković rekao je da Papa ovim posjetom šalje poruku našoj javnosti. 

- Ta poruka Svetoga Oca je: Želimo vas u Europskoj uniji -  rekao je Jandroković te dodao kako je značaj upravo trenutak Papina posjeta u vrijeme zaključenja pregovora s EU.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 19
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.