Obavijesti

News

Komentari 74

Vjeruju da ima nade: Operirat će najdeblju ženu na svijetu

Doktor Lakdawala uspio je preko veleposlanstva srediti da Ahmed dopreme u Indiju gdje će je operirati, no osim birokratskih zavrzlama, najveći problem je organizacija transporta

VIDEO

Eman Ahmed (36) iz Egipta, vjeruje se, najteža je žena na svijetu. Njezina obitelj kaže da ima oko 500 kilograma. Već dvadeset godina prikovana je za krevet, a o njoj se brine obitelj koja kaže da Eman od malena ima problema sa štitnjačom zbog čega joj je kretanje bilo znatno otežano i počela se debljati. Prije nekoliko godina imala je i moždani udar pa joj je i komuniciranje postalo problem.  

Emanina sestra Shaimaa na društvenim mrežama objavila je vapaj za pomoć, a liječnik iz Indije Muffazal Lakdawala odlučio je pomoći. On vjeruje da joj nizom operacija može pomoći da smršavi. 

- Ona se bori za život svaki dan - rekao je za CNN.

- Ona je poput žive bombe, može eksplodirati svakog trena - rekao je. Guinnessova knjiga rekorda kao najdeblju ženu na svijetu navodi Pauline Potter iz SAD-a koja teži 291 kilu. 

Eman je rođena kao velika beba od pet kilograma. Debljati se počela s 11 godina, a zbog problema sa štitnjačom bila je letargična pa je prestala ići u školu. Unatoč svojim problemima Eman se uvijek nadala da će smršaviti i oporaviti se, no u posljednjih nekoliko godina 'natukla je' 300 kilograma. Zbog toga je bila na drastičnoj dijeti, no zatim je dobila moždani udar i otada joj se stanje samo pogoršava.

Doktor Lakdawala uspio je preko veleposlanstva srediti da Ahmed dopreme u Indiju gdje će je operirati, no osim birokratskih zavrzlama, najveći problem je organizacija transporta. 

Ahmed je prevelika da bi mogla proći kroz vrata liječničkog helikoptera, pa Lakdawala pregovara s komercijalnim kompanijama koje bi mogle prevesti Eman koja ne može ni sjediti već se mora voziti u ležećem položaju.

Liječnik predviđa da bi Eman u roku od tri i pol godine uz dvije operacije mogla smršaviti na oko 100 kila. Ako operacija bude uspješna, Eman će se oporavljati mjesecima. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 74
VIDEO

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'
HOROR U VRAPČU

Sin (28) izbo majku (68) u kući. Susjedi u šoku: 'Ovo je mirna ulica, strašno je što se dogodilo'

Nesretnu ženu napao je u subotu u jutarnjim satima u domu na zapadu Zagreba. Uhićen je, a o motivima policija zasad ne želi spekulirati

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?
DOGOVORILI SU VLADU?

'Imamo 76 ruku i bez zastupnika manjina': Tko je misteriozni žeton u slagalici nove Vlade?

Plus+ Domovinski pokret i HDZ s Vesnom Vučemilović imaju 75 ruku. Fali im jedna bez manjina. IZ DP-a tvrde da imaju i tu ruku
Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić
POLICIJA OBJAVILA

Detalji horora na Črnomercu: Sin ubio majku pa otišao u kafić

Sin (28) je oštrim predmetnom zadao više ubodnih rana 68-godišnjakinjoj majci...