Obavijesti

News

Komentari 139

Vlada planira restrukturiranje Agrokora prepustiti Ramljaku?

Vlada planira restrukturiranje Agrokora prepustiti Ramljaku?
1

Prema posljednjim neslužbenim informacijama upravljanje koncernom preuzet će Ante Ramljak. Ranije se spominjalo ime Branimira Bricelja, ali on je navodno odustao

VIDEO

Vlada je u završnim dogovorima oko imenovanja povjerenika koji će upravljati posrnulim Agrokorom prema odredbama netom usvojenog Zakona o postupku izvanredne uprave u trgovačkim društvima od sistemskog značaja za Republiku Hrvatsku ili kraće i razumljivije Lex Todorić. Nekoliko je gospodarskih stručnjaka u užem izboru, a jedino što je u nedjelju popodne potvrdio premijer Plenković jest da je riječ o Hrvatu. 

Vlada je navodno restrukturiranje Agrokora htjela prepustiti Branimiru Bricelju, ali on je odustao pa će sutra povjerenikom proglasiti Antu Ramljaka, doznaje Večernji list. Osim Bricelja, kao mogući kandidati spominjali su se i Hrvoje Puljiz te Berislav Gašo, pa čak i bivši premijer Tihomir Orešković.

Vlada će sutra u 8.30 sati održati sjednicu na kojoj će biti predložen povjerenik. Na prijedlog Ministarstva gospodarstva, poduzetništva i obrta, donijeti odluku o prijedlogu za imenovanje izvanrednog povjerenika te takvu odluku bez odgađanja dostaviti sudu, priopćeno je danas.

Ante Ramljak

Konzultant Ante Ramljak od 1997. do 2007. godine bio je predsjednik uprave hrvatske podružnice investicijsko-savjetničke tvrtke CAIB, gdje je bio zadužen za projekte spajanja i preuzimanja u Hrvatskoj, BiH i Sloveniji.

Ramljak 2007. radi u Quaestusu Borislava Škegre. Početkom rujna 2007. naime, Ramljak preuzima vođenje Quaestus financijskog savjetovanja d.o.o., gdje ostaje sve do 2012., kada kao član upravnog odbora preuzima Sektor energetike u Centru za praćenje poslovanja energetskog sektora i investicija (CEI).

Ramljaka članom uprave CEI-ja imenuje Vlada u ožujku 2012. godine, kada je Radimir Čačić kao ministar gospodarstva i prvi potpredsjednik Vlade Zorana Milanovića bio nadležan za energetiku. 

Ante Ramljak bio je i u NO HEP-a, gdje ga je postavio Radimir Čačić.

Branimir Bricelj

U javnosti relativno anoniman financijaš koji je organizirao prodaju Plivinih biznisa u SAD-u i istraživačko-razvojnog instituta u Zagrebu. Sada živi i radi u Grčkoj. Njegov poslovni profil kazuje da je uglavnom radio za farmaceutske tvrtke, ali se bavio  naftnom i telekomunikacijskom industrijom. Bricelj je možda najbolji i najizvjesniji kandidat. Ima ozbiljnog iskustva u operacijama spajanja i kupnji tvrtki. Navodno ga preferira Plenković.

Berislav Gašo
 

ugovor

 

Karijeru je započeo u konzultantskoj tvrtci McKinsley u Zagrebu. Školovan je u Njemačkoj. Nakon karijere u McKinsleyu zapošljava se u Upravi Ine gdje je vodio racionalizaciju poslovanja nakon ulaska mađarskog MOL-a. Trenutačno je direktor upstreama cijele MOL grupe. Prije posljednjeg imenovanja Gašo je bio jedan od glavnig financijaša u tvrtki. On je najviše rangirani Hrvat u mađarskoj kompaniji i teško je povjerovati da bi se prihvatio posla vladina povjerenika iz komodne pozicije utjecajnog biznismena iz vrha moćne naftne tvrtke.
 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 139
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice
OKLIZNULA SE

VIDEO Tragedija u Kaštelima: Poginula je bolesnom suprugu pred očima, vraćali se iz bolnice

Vještak Stanko Smodlaka  je potvrdio da je u nesreći smrtno stradala žena od udara vlaka koji se kretao iz Perkovića prema Solinu
Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora
ODLUČILI NAKON SASTANKA

Manjine: Jandrokovića ćemo podržati za predsjednika Sabora

Tom bi odlukom HDZ uz svoj 61 mandat imao svih osam 'manjinaca' te bi u slučaju da se dogovore s Domovinskim pokretom koji ima 13 mandata imali 82 ruke